Evenement_Friesland_Kinderen_Speeltuin_Kruidhof

circle-mask

Verschillende activiteiten zijn er in de regio te doen, o.a. outdoor, culinair, verschillende musea en activiteiten met kinderen.
Bekijk hier de verschillende pagina’s.

Kruidhof gaat weer open voor publiek. Nieuw is de koepelkas Felt Beehive in vorm van bijenkorf.  FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Musea

Er op uit naar musea in Friesland

Wil je meer komen te weten of de historie van Friesland? Of zoek je naar unieke kunstobjecten? Bezoek dan één van de vele musea of galerijen. Zowel de cultuurhistorie- als kunstliefhebber haalt zijn hart op in Friesland!

Lees meer
header_kinderen

Kinderactiviteiten

Er op uit met kinderen in Friesland

Je bent op een hele leuke plek terecht gekomen deze vakantie, want Noordoost Friesland biedt alle ruimte om er lekker op uit te gaan. Of het nu binnen of buiten is. We geven je een lijst met dingen die je deze vakantie gedaan móet hebben, hoeveel streep jij er af deze vakantie?

Lees meer
header_statenstinzen

Staten en stinzen

Er op uit naar staten en stinzen in Friesland

Staten en Stinzen waren vroeger het symbool van de rijkdom van Fryslân. Veel van de prachtige gebouwen zijn verloren gegaan. Een aantal Staten en Stinzen zijn blijven bestaan. Kijk snel welke je nog van binnen kunt bekijken!

Lees meer
It Griene Nest in Sumar. FOTO: MARCEL VAN KAMMEN

Culinair

Culinair in Friesland

Friesland heeft zijn eigen streekproducten, culinaire hoogstandjes en evenementen. Diverse activiteiten en routes laten je de culinaire hoogstandjes van Friesland ervaren.

Lees meer
header_nieuws

Watersport

Watersport in Friesland

Lekker achterover leunen, drankje en hapje binnen handbereik en zie het prachtige Friese landschap aan je voorbij trekken. Alle tijd om foto’s te schieten en mooie herinneringen te bewaren. Het kan op veel plekken in deze omgeving met georganiseerde rondvaarttochten. Heb je meer zin om zelf aan het roer te gaan? Of wil je actief op ontdekkingstocht gaan door te zeilen, surfen, suppen of kanovaren? Alles is mogelijk!

Lees meer
in- én outdoorpark Aventoer in Burgum

Inspanning

Actieve uitjes in Friesland

Voor de avonturier is genoeg te beleven in Friesland! Ga jij voor survival, een klimpark of werp je liever je hengel uit?

Lees meer
Genieten van het mooie weer op de zeedijk richting Lauwersoog, ter hoogte van het surfersplekje.

Ontspanning

Ontspannen uitjes in Friesland

In Friesland zijn veel plaatsen waar je helemaal tot rust kunt komen tijdens je vakantie. We geven je een aantal tips voor ontspannen uitjes.

Lees meer
header_fietsen

Routes

Wandel-, fiets-, ruiter- en kanoroutes in Friesland

Er zijn verschillende manieren om Friesland te ontdekken, te voet, op de fiets, te paard of per kano. Bekijk hier verschillende routes.

Lees meer

CH2018

Culturele Hoofdstad 2018

Leeuwarden is in 2018 dé Culturele Hoofdstad van Europa. Daarom vinden in aanloop naar en in 2018 een tal van evenementen en projecten plaats. De evenementen vinden zowel in Leeuwarden als in de rest van de provincie plaats. Bekijk snel wat er in deze regio op stapel staat!

Lees meer