Zoals de Holwerder dichter Waling Dijkstra het ooit prachtig verwoordde in zijn gedicht Fryslân Boppe is Friesland het mooiste land van de wereld. Een land om trots op te zijn en je met elkaar verbonden te voelen. In het kader van LF2018 ‘Holwert ferbynt’ organiseert de Vereniging van Dorpsbelangen Holwerd daarom een fotowedstrijd.

De ‘Bjusterbaarlik Noard-East Fryslân’ fotowedstrijd is een wedstrijd voor amateurfotografen, jong of oud, en waar ook maar vandaan. Noord-Oost Friesland heeft zeer veel moois te bieden: de natuur, het Wad, de dorpen, de eilanden, de steden, het platteland, de mensen, de gebruiken. Wie of wat vind jij ‘bjusterbaarlik’, wat verwondert je, wat verbaast je? Welke grappige taferelen of gekkigheid kom je tegen? Waar geniet je van, wat maakt je blij? Het thema ‘Bjusterbaarlik Noard-East Fryslân’ is in de breedste zin te gebruiken ter inspiratie.

Deelnemers aan de fotowedstrijd kunnen tot en met 28 februari 2018 hun foto’s insturen naar fotowedstrijd@dorpsbelangholwerd.nl

Een deskundige jury, bestaande uit Anja Brouwer uit Dokkum (winnares Frans Lanting Photo Award) en Maarten Boersema uit Blije (fotograaf en tekstschrijver). De jury beoordeelt de inzendingen en maakt per leeftijdscategorie een selectie van de beste foto’s. De genomineerde foto’s zijn in de kunstmaand april 2018 in Holwerd te bewonderen. Naast juryprijzen zijn er ook publieksprijzen te winnen. De uitslag van de prijzen wordt feestelijk bekend gemaakt op zaterdag 21 april 2018.

Deelname kost € 5 per inzending van (maximaal) 5 foto’s. Er kan ingezonden worden in drie leeftijdscategorieën (jonger dan 12 jaar, 12-18 jaar, 18 jaar en ouder). De wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op http://www.holwerd.nl/fotowedstrijd

Comments

Meer nieuws

Herfstvakantie: weekplanner 21 t/m 28 oktober 2018

11 oktober 2018

Noord en midden Nederland hebben vanaf vandaag ook herfstvakantie. Bekijk hieronder de leukste tips qua activiteiten…

Lees meer
Blogs

Herfstvakantie: weekplanner 12 t/m 20 oktober 2018

8 oktober 2018

De komende twee weken is het herfstvakantie. Voor velen betekent dit een week lang samen zijn…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht