circle-mask

Cultuur in Friesland

Zoek je een interessante bestemming voor een weekendje cultuur? Denk dan eens aan Friesland. Zowel de geschiedenis, de taal, de gebruiken en de vele tradities maken dat je in deze provincie uitstekend op ontdekkingstocht kunt! Denk aan de 11 steden, het Friese paard, kaatsen en fierljeppen, maar ook de bijzondere exposities in diverse musea.

Dokkum als uitvalsbasis

Voor een cultureel bezoek aan Friesland zijn Dokkum en haar omgeving een zeer goede uitvalsbasis. Door de nieuwe autoweg ‘De Centrale As’ ben je overal snel. Nog belangrijker: in Dokkum is ontzettende veel te ontdekken. De historische binnenstad kent vele geheimen, prachtige doorkijkjes en bijzondere panden.

5 redenen om voor Dokkum te kiezen

  1. Bonifatius – Breng een bezoek aan de Bonifatiuskapel, drink het heilige water en loop de Bonifatiusroute.
  2. Elfstedentocht – Dokkum is de 11e stad van deze legendarisch tocht. Bezoek het beroemde keerpunt midden in de stad, of ga naar het bekende bruggetje bij Bartlehiem en de tegelbrug bij Gietsjerk.
  3. Admiraliteit – Dokkum lag vroeger aan de zee en was daarmee een havenstad met bijbehorende voorzieningen. Bezoek het museum, wandel over de bolwerken of maak een stadswandeling vanuit het Museum Dokkum.
  4. De Waddenzee – Werelderfgoed Waddenzee ligt op steenworp afstand van Dokkum. Ervaar het prachtige uitzicht, maak een wandeling over de dijk of neem de veerboot voor een dagje eiland.
  5. Uniek winkelaanbod – Geen grote ketens, maar unieke winkels met prachtige collecties.

Overnachten in Dokkum

Overtuigd van Dokkum als uitvalsbasis voor een weekendje cultuur? Bij onderstaande accommodaties heb je gegarandeerd van een heerlijk verblijf!

Wil je graag gebruik maken van een virtuele gids voor een wandeling door de binnenstad van Dokkum? Download de MeAR Fryslân app op je smartphone. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht bij de Jumbo.

Wist je dat Dokkum vlakbij Werelderfgoed Waddenzee ligt? Dit natuurgebied is onlangs uitgeroepen tot mooiste van Nederland!

Op onderstaande kaart staan alle activiteiten, accommodaties en restaurants in Dokkum.

 

Culturele Hoofdstad van Europa

In 2018 is de hoofdstad van Friesland, Leeuwarden, Culturele Hoofdstad van Europa. Er worden honderden activiteiten georganiseerd waarvan ruim de helft in de provincie. Momenteel bereidt heel Friesland zich voor op 2018. Er worden al diverse evenementen georganiseerd. De culturele toerist kan nu al zijn hart ophalen!