Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Camping It Wiid

Earnewâld

In het hart van het unieke merengebied van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten, vindt u Camping en Bootverhuur It Wiid. Dit prachtige park ligt centraal in het laatste nationaal park van Nederland, De Alde Feanen. Een gebied van zo'n 2000 hectar...

Hier schon mal ein Vorgeschmack

In het hart van het unieke merengebied van Friesland, tussen Leeuwarden en Drachten, vindt u Camping en Bootverhuur It Wiid. Dit prachtige park ligt centraal in het laatste nationaal park van Nederland, De Alde Feanen. Een gebied van zo'n 2000 hectare dat bestaat uit kreken, kleine en grote plassen met eilandjes en grote waterwegen. In het gebied kan prachtig gevaren worden. Er zijn ook goede verbindingen naar andere Friese plaatsen, zoals Grou, Leeuwarden en Sneek. U kunt uw eigen boot meenemen, maar natuurlijk ook een boot huren via onze receptie. Wij verhuren sloepen, valken, polyvletten, optimisten, kano's en sup-boards. Uiteraard kunnen visliefhebbers hun hart ophalen en hun hengeltje uitgooien.

De camping en het bungalowpark liggen tegenover het dorp Eernewoude, of zoals de Friezen zeggen "Earnewâld". Het dorp ligt aan de andere kant van het water en is met een pontje te bereiken, maar u kunt er ook via de "gewone" weg komen. Op de camping is een prachtig buitenzwembad geopend, met een superlange (65 meter) glijbaan. Voor de kleintjes is er een waterspeeltuin. Verder vindt u een ruimgesorteerde supermarkt, met 's ochtends warme broodjes. In de Meerpaal kunt u terecht voor het afhalen van snacks.In het centrumgebouw op Buitenplaats It Wiid vindt u het a la carte Restaurant Wiidsicht, met een groot terras aan het water. Vanaf het terras heeft u zicht op de (fiets) pont naar het dorp Eernewoude.Op de receptie van het park vindt u alle informatie voor een fijne vakantie in Friesland. Er zijn verschillende wandel- en fietsmogelijkheden. Verder zijn er in de omgeving van Eernewoude diverse bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, ook als het weer eens tegenzit. Het kameleondorp Terherne is 20 minuten verwijderd, Drachten en Leeuwarden zijn leuke winkelsteden en liggen op een steenworpafstand. Ook vindt u interessante musea in Friesland, die zeker een bezoek waard zijn. In het hoogseizoen staat ons recreatieteam voor u klaar. Zij organiseren diverse activiteiten per dag, voor kinderen van alle leeftijden!

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse