Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Ode aan Nederland

Museum Dokkum, Dokkum

Museum Dokkum is verheugd de derde etappe van de reizende tentoonstelling "Ode aan Nederland" van de Jimmy Nelson Foundation te verwelkomen.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

"Ode aan Nederland" brengt een indrukwekkende tentoonstelling van gerenommeerd kunstenaar Jimmy Nelson tot leven, gebaseerd op zijn boek "Between the Sea and the Sky". Het doel van deze tentoonstelling is om kunstwerken van 20 Nederlandse gemeenschappen terug te brengen naar hun roots, waarbij de Jimmy Nelson Foundation aan elke gemeenschap een kunstwerk schenkt. 

De tentoonstelling doorbreekt conventionele perspectieven en neemt de bezoekers mee op een intrigerende reis door de essentie van 20 Nederlandse gemeenschappen, zoals ook te zien is in Nelson's boek "Between the Sea and the Sky". De in het Verenigd Koninkrijk geboren kunstenaar, die Nederland als zijn thuisland heeft omarmd, laat met zijn beelden een diepe verbondenheid met de Nederlandse identiteit zien. Deze kunstwerken dienen als eerbetoon aan de mensen die Jimmy Nelson diep raakten tijdens zijn reis door Nederland en als inspiratie voor het behoud van cultureel erfgoed voor huidige en toekostige generaties. 

De tentoonstelling is van 3 juli tot en met 26 september in Museum Dokkum te zien. De reizende expositie eindigt in het Zaans Museum in Zaandam. Op zaterdag 6 juli komt Jimmy Nelson van 10:00 tot 13:00 langs om zijn boek te signeren. Aanmelden voor deze signeersessie is noodzakelijk en kan via de website van Museum Dokkum

Wanneer:
t/m 26 september
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Ode aan Nederland
Museum Dokkum

Diepswal 27
9101 LA Dokkum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse