Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Ontdek wandelend de steeds veranderende Peazemerlannen

Paesens

De Peazemerlannen bij de waddenkust is een bijzonder gebied dat verandert met de seizoenen: in de nazomer kleurt het er paars door de lamsoor en elk jaargetijde klinken er andere vogelgeluiden. De oorzaak? In april 1973 woedde er een extreem zware storm...

De Peazemerlannen bij de waddenkust is een bijzonder gebied dat verandert met de seizoenen: in de nazomer kleurt het er paars door de lamsoor en elk jaargetijde klinken er andere vogelgeluiden. De oorzaak? In april 1973 woedde er een extreem zware storm in het waddengebied. Het beukende water sloeg bij Peasens-Moddergat een gat in de dijk, waardoor de hele buitenste polder overstroomde. De Waddenzee kreeg zo vrij spel, waardoor het gebied in de periode erna geleidelijk opslibde. Dit heeft geleid tot een gevarieerd kwelderlandschap met een grote vogelrijkdom.

Stil is het dan ook nooit in het natuurgebied de Peazemerlannen. In de zomerpolders broeden steltlopers zoals scholekster, kievit, tureluur en kluut. De strandjes die bij de doorgebroken dijk zijn ontstaan bieden een goede broedplaats aan de bontbek- en strandplevier. Verder broeden op de kwelder bergeend, graspieper, rietgors en gele kwikstaart.

Onze natuurgids neemt je graag mee om dit allemaal zelf te ontdekken. Ga mee in het verhaal van de waddennatuur. Leer over het ontstaan van het gebied en de bijzondere vogels en planten die er voorkomen.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
27 juli t/m 14 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Ontdek wandelend de steeds veranderende Peazemerlannen

Paesens
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse