Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Wandelexcursie - Verhalen in het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen

Earnewald

In Nationaal Park De Alde Feanen zijn de sporen van het verleden nog goed zichtbaar in het landschap. Onze excursieleider neemt je, al wandelend, mee in de (cultuur)historie van het gebied en laat je met andere ogen naar het landschap kijken. Nationaal...

In Nationaal Park De Alde Feanen zijn de sporen van het verleden nog goed zichtbaar in het landschap. Onze excursieleider neemt je, al wandelend, mee in de (cultuur)historie van het gebied en laat je met andere ogen naar het landschap kijken.

Nationaal Park De Alde Feanen De Alde Feanen is één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest-Europa. Het afwisselende landschap met petgaten, moerasbossen, riet- en graslanden biedt een thuis aan ontzettend veel bewoners. Er komen 450 plantensoorten en 100 soorten broedvogels voor! Het gebied valt dan ook onder het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden (Natura 2000). Als je goed oplet, kun je zomaar een zeearend zien, maar ook reeën, aalscholvers, orchideeën en sporen van otters.

Sporen van (cultuur)historie De naam De Alde Feanen (De Oude Venen) zegt veel over de historie van het gebied, het is een oud veengebied. Voor het ontstaan van De Alde Feanen zijn de laatste twee ijstijden van belang geweest. Deze hebben gezorgd voor een nauwelijks waterdoorlatende ondergrond. Na de laatste ijstijd werd het klimaat natter en warmer en steeg de grondwaterstand. Deze factoren zorgden voor het begin van de veenvorming. De natte omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat De Alde Feanen de afgelopen duizenden jaren afwisselend wel en niet bewoond is geweest. Boeren, turfstekers en vissers vestigden zich in het gebied, lieten sporen achter en vertrokken weer. Deze sporen kun je vandaag de dag nog steeds terugzien in het landschap. Zo verraden kastanjebomen vroegere boerenerven.

Onze excursieleider vertelt je tijdens de wandeling over de historie en de bijzondere bewoners van De Alde Feanen. We wandelen ongeveer 6 kilometer over voornamelijk onverharde paden. De excursie gaat door bij minimaal 4 deelnemers en er is plek voor 15 personen. Houd er rekening mee dat de excursie iets langer (circa 30 minuten) kan duren.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 27 juli
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Wandelexcursie - Verhalen in het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse