Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Vaarexcursie XL - Verhalen in het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen

Earnewald

In Nationaal Park De Alde Feanen zijn de sporen van het verleden nog goed zichtbaar in het landschap. Onze excursieleider neemt je, al varend, mee in de (cultuur)historie van het gebied en laat je met andere ogen naar het landschap kijken. Nationaal...

In Nationaal Park De Alde Feanen zijn de sporen van het verleden nog goed zichtbaar in het landschap. Onze excursieleider neemt je, al varend, mee in de (cultuur)historie van het gebied en laat je met andere ogen naar het landschap kijken.

Nationaal Park De Alde Feanen De Alde Feanen is één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest-Europa. Het afwisselende landschap met petgaten, moerasbossen, riet- en graslanden biedt een thuis aan ontzettend veel bewoners. Er komen 450 plantensoorten en 100 soorten broedvogels voor! Het gebied valt dan ook onder het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden (Natura 2000). Als je goed oplet, kun je zomaar een zeearend zien, maar ook reeën, aalscholvers, orchideeën en sporen van otters.

Sporen van (cultuur)historie De naam De Alde Feanen (De Oude Venen) zegt veel over de historie van het gebied, het is een oud veengebied. De natte omstandigheden hebben ervoor gezorgd dat De Alde Feanen de afgelopen duizenden jaren afwisselend wel en niet bewoond is geweest. Boeren, turfstekers en vissers vestigden zich in het gebied, lieten sporen achter en vertrokken weer.

Vanaf het open bovendek van geruisloze excursieboot De Blaustirns kun je de patronnen die door de vervening zijn ontstaan prachtig zien. Ook zijn her en der nog kleine verhogingen in het landschap zichtbaar, waar bijzondere verhalen achter schuilgaan. Onze excursieleider vertelt op boeiende wijze over de historie en bijzondere bewoners van De Alde Feanen.

Aan boord van De Blaustirns is koffie en thee verkrijgbaar (€1 per kopje, contant af te rekenen). Er is de mogelijkheid om (overdekt) binnen te zitten of op het bovendek te genieten van het uitzicht. Vergeet je verrekijker en jas niet!

Wanneer:
t/m 7 december
Prijsinformatie:
Vanaf € 14,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Vaarexcursie XL - Verhalen in het landschap van Nationaal Park De Alde Feanen

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse