Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Wandelen door de nacht op zoek naar vleermuizen

Earnewald

Soms zie je ze op een zomeravond vlak boven je hoofd voorbij vliegen. Op jacht naar insecten als een ware acrobaat. Nieuwsgierig naar het leven van de vleermuis en wil je ze wel eens horen met behulp van een “batdetector”? Rondom de Europese Nacht van de...

Soms zie je ze op een zomeravond vlak boven je hoofd voorbij vliegen. Op jacht naar insecten als een ware acrobaat. Nieuwsgierig naar het leven van de vleermuis en wil je ze wel eens horen met behulp van een “batdetector”? Rondom de Europese Nacht van de Vleermuis organiseren wij deze spannende wandelexcursie, waarbij we op zoek gaan naar vleermuizen. Je leert hoe ze hun prooi vangen, waar ze slapen en waarom we ze alleen op zomeravonden zien.

Beleef de nacht in Nationaal Park De Alde Feanen. Dit grote natuurgebied vlakbij Leeuwarden is het thuisfront van vele vleermuizen. Onze excursieleider kent het gebied op zijn duim en vertelt je graag alles over dit mysterieuze dier. Weet jij bijvoorbeeld waarom vleermuizen de enige zoogdieren zijn die echt kunnen vliegen?

Ook leuk als familie-uitje! Met onze batdetector kunnen we de geluiden van vleermuizen omzetten naar een hoorbaar geluid. Wie weet horen we wel de rosse vleermuis tijdens zijn jacht op insecten in het leegveenmoeras? Ze vliegen bij donker en vinden hun weg door middel van echolocatie. Ga ook mee op zoektocht en zet je zintuigen op scherp.

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
24 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 2,- (voor kinderen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Wandelen door de nacht op zoek naar vleermuizen

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse