Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Zomeravondrondvaarten met de Vlinderbalg

Rondvaartbedrijf Lauwersmeer, Anjum

Ontdek de schoonheid van Nationaal Park Lauwersmeer vanaf het water in de avond. Nationaal Park Lauwersmeer is oktober 2016 door de International Dark Sky Association officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Het vaargebied van rondvaartboot Vlinderbalg is hoofdzakelijk het Lauwersmeer. Dit gebied bestaat deels uit Nationaal Park en deels uit ruim vaarwater. Tijdens onze vaartochten vertelt de kapitein over de historie van het gebied maar ook over alle flora en fauna die er onderweg te zien zijn.

Nationaal Park Lauwersmeer is oktober 2016 door de International Dark Sky Association officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland één van de landen is met de meeste lichtvervuiling ter wereld. Nationaal Park Lauwersmeer is een, voor Nederlandse begrippen, donkere plek; er is weinig kunstlicht. Bij helder weer is bijvoorbeeld de Melkweg hier goed te onderscheiden.

Hoe uniek is het om dit gebied vanaf het water te ontdekken!

Wanneer:
t/m 17 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Zomeravondrondvaarten met de Vlinderbalg
Rondvaartbedrijf Lauwersmeer

Oostmahorn 29
9133DT Anjum
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse