Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Expositie vlas op Linnen

Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier, Metslawier

“Vlas op Linnen”. Groepsexpositie met werk van 10 kunstenaars.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Ook dit jaar is de doarpstsjerke weer onderdeel van de Vlasroute “Follow the Blue Line” Deze route vertelt het verhaal van de teelt van vezelvlas en olievlas tot en met het eindproduct van handbedrukt linnen en lijnolie. Tijdens de vlasroute kunt u op ontdekkingstocht langs de bezienswaardigheden die met vlas te maken hebben. Bewonder het ambacht van vlasbewerking, voel de textuur van handbedrukt linnen en ontdek de geperste lijnolie. U kunt de 30 km lange route door Noordoost-Friesland fietsend doen of met de auto. Op zaterdag 15 juni is de eerst Vlasdag, gevolgd door elke zaterdag tot 3 augustus. Ervaar diverse activiteiten en demonstraties. Meer informatie: www.vlasroute.nl.

In de maanden juni, juli en augustus is er een prachtige expositie in de Doarpstsjerke met werken van tien verschillende kunstenaars. De werken zijn gemaakt met olieverf op linnen. De kunstenaars hebben zich laten inspireren door het unieke gewas vlas. De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13:30 tot 17:00 uur. Regelmatig zijn er kunstenaars aanwezig die u graag meer over hun werk willen vertellen.

We nodigen u graag uit voor een bezoek aan de expositie in de monumentale kerk in het beschermde dorpsgezicht van Metslawier. De expositie is vrij toegankelijk; een gift voor het onderhoud van het gebouw stellen we op prijs!

Wanneer:
t/m 25 augustus
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Mienskipshûs Doarpstsjerke Metslawier

Tsjerkebuorren 7
9123JT Metslawier
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse