Direkt zum Hauptinhalt

Winterljocht Dokkum

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Dokkum

Winterljocht, de verrassende lichtroute door drie steden in Friesland, Harlingen, Sloten en Dokkum.  Met Winterljocht brengt Kroft&Smids met lichtprojecties licht in de provincie Friesland in de donkere wintermaande.

Op 16 maart opent burgemeester Kramer Winterljocht Dokkum.

Dokkum is na Drachten, Leeuwarden, Harlingen en Sloten, de vijfde stad waarKroft&Smids deze wintermet lichtprojecties licht brengt. Door met projecties gebouwen om te toveren tot plekken waar verhalen worden verteld in woord of in beeld. Een gedicht op een kale muur, een mooi citaat op een monument, een gevel dat filmdoek wordt…

Winterljocht Dokkum is te zien in de week voorafgaand aan Donker Dokkum, dat plaats vindt binnen het kader van Earth Hour, waarbij mensen over de hele wereld een uur hun lichten uitdoen om aandacht te vragen voor natuur op aarde. Kroft&Smids heeft zich bij het verzamelen van de beelden en teksten laten inspireren door wat licht en donker voor de mens betekenen.

De lichtprojecties zijn in Dokkum te zien van 16 t/m 23 maart van 19.30 tot 22:00 uur. Met uitzondering van 23 maart, want dan gaan de projecties om 20.30 uur samen met al het licht in Dokkum uit.

De projecties zijn een mix van verschillende vormen, filmpjes, animaties, gedichten en citaten. Iedere stad heeft een route met een eigen unieke combinatie van projecties. De route leidt langs onverwachte plekken, het laat de plaatselijke bezoeker met een nieuwe blik kijken naar wat hij zo goed kent en de toerist kennis maken met de schoonheid van die plek.

Winterljocht wordt georganiseerd in samenwerking met provinsje Fryslân, gemeente Harlingen, gemeente De Fryske Marren, gemeente Noardeast-Fryslân en de plaatselijke ondernemersverenigingen. Het is gratis te bezoeken en vormt een welkome aanvulling en versterking van het culturele klimaat in Friesland in een periode dat er relatief weinig te doen is.

Wanneer:
t/m 23 maart
Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse