Direkt zum Hauptinhalt

Op zoek naar het zwarte goud in Nationaal Park De Alde Feanen

Diese Veranstaltung hat bereits stattgefunden

Earnewald

In de bodem van De Alde Feanen zit iets heel bijzonders verstopt: het zwarte goud. Ga met onze excursieleider mee op struintocht voor het hele gezin en ze vertelt jullie er alles over! Nationaal Park De Alde Feanen De Alde Feanen is één van de...

In de bodem van De Alde Feanen zit iets heel bijzonders verstopt: het zwarte goud. Ga met onze excursieleider mee op struintocht voor het hele gezin en ze vertelt jullie er alles over!

Nationaal Park De Alde Feanen De Alde Feanen is één van de grootste laagveenmoerassen van Noordwest-Europa. Het afwisselende landschap met petgaten, moerasbossen, riet- en graslanden biedt een thuis aan ontzettend veel bewoners. Er komen 450 plantensoorten en 100 soorten broedvogels voor! Het gebied valt dan ook onder het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden (Natura 2000). Als je goed oplet, kun je zomaar een zeearend zien, maar ook reeën, aalscholvers, orchideeën en sporen van otters.

Op zoek naar het zwarte goud De geschiedenis van De Alde Feanen gaat ver terug. Tienduizenden jaren geleden was het ijskoud en leefden er mammoeten, sabeltandtijgers en neanderthalers in het gebied. Toen het na de laatste ijstijd steeds warmer en natter werd, begon zich iets heel waardevols te vormen; het zwarte goud! Onze excursieleider neemt jullie mee terug in de tijd van de turfstekers en veenbazen en met een schepnetje ontdekken we wat er vandaag de dag in het water leeft.

Is jouw kleine avonturier geïnteresseerd in de geschiedenis en niet bang voor vieze voeten? Ga dan mee op deze interessante struintocht! Naast levendige verhalen over de geschiedenis is er ook aandacht voor planten en dieren. Ook ouders en pake's en beppe's zullen hier wat van opsteken!

We wandelen in 2 uur ongeveer 3,5 kilometer over onverharde paden, smalle bruggetjes en beklimmen de uitkijktoren. De excursie gaat door bij minimaal 4 jeugdige deelnemers, er is plek voor maximaal 15 kinderen (volwassenen worden niet meegeteld).

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
t/m 4 januari
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Op zoek naar het zwarte goud in Nationaal Park De Alde Feanen

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse