Direkt zum Hauptinhalt

Waterdiertjes zoeken in De Alde Feanen (6+)

Earnewald

Ben jij de ouder van een avonturier tussen de 6 en 12 jaar die niet vies is van een beetje modder? Dan is deze jeugdexcursie een groot feest! Onze natuurgids leert de kinderen over het onderwater leven in Nationaal Park De Alde Feanen. Gewapend met schepnetjes,...

Ben jij de ouder van een avonturier tussen de 6 en 12 jaar die niet vies is van een beetje modder? Dan is deze jeugdexcursie een groot feest! Onze natuurgids leert de kinderen over het onderwater leven in Nationaal Park De Alde Feanen. Gewapend met schepnetjes, teiltjes en loeppotjes gaan we op onderzoek uit. Het dragen van laarzen, meenemen van droge kleren en een anti-muggenstift wordt aanbevolen.

De planten en dieren in dit moerasgebied houden wel van nattigheid. Daarnaast is er veel leven te vinden in het water. In de onderwaterwereld leven grote roofvissen, zoals de snoek, maar ook kleinere beestjes, zoals waterschorpioenen. Maak kennis met de posthoornslak, deze lijkt op een opgerolde dropveter. Of ontmoet het relaxte bootsmannetje, een kevertje dat heerlijk op zijn rug ligt te dobberen. Wist je dat het bootsmannetje zijn naam te danken heeft aan zijn peddelarmen die lijken op de peddels van een bootje? Kortom een leuke en leerzame activiteit voor jouw avonturier!

Interesse? Meld je uiterlijk een dag van te voren aan (tot 15.00u) via onderstaand formulier. Bij vragen, bel 0511 - 53 96 18 (alleen tijdens kantooruren).

Wanneer:
1 juni
Prijsinformatie:
Vanaf € 0,- (voor volwassenen)
Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Waterdiertjes zoeken in De Alde Feanen (6+)

Koaidyk 8 a
9264 TP Earnewald
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse