Direkt zum Hauptinhalt

BenThuis Ternaard

Ternaard

Rustpunt BenThuisTernaard Op een unieke locatie 2 km van de Waddenzee (werelderfgoed) is BenThuisTernaard gevestigd. Een locatie voor trainingen, exposities en zaalverhuur, verzorgd of in eigen beheer, en waar we nu ook een rustpunt zijn begonnen....

Rustpunt BenThuisTernaard

Op een unieke locatie 2 km van de Waddenzee (werelderfgoed) is BenThuisTernaard gevestigd. Een locatie voor trainingen, exposities en zaalverhuur, verzorgd of in eigen beheer, en waar we nu ook een rustpunt zijn begonnen. Het unieke van ons rustpunt is dat het in de beschutting van het dorp

Ternaard en op wandelafstand van de Waddenzee ligt. Basisvoorzieningen zoals supermarkt en openbaarvervoer bevinden zich naast de deur. Evenals gratis parkeergelegenheid. Daarbij heeft het pand een historische functie.

Er zijn drie geschakelde panden bestaande uit een kerk (1850), een woning en een verenigingsgebouw (ca. 1935). Wij zijn sinds 2007 eigenaar van de panden en voorheen behoorden deze panden tot de Doopgezinde gemeente van Ternaard. Door het samengaan met de gemeente van Holwerd is in 2007 een einde gekomen aan het kerkelijk gebruik. In de periode 1997-2007 is het verenigingsgebouw tevens in gebruik geweest als bijbels museum.

Wij hebben het kerkgebouw omgebouwd tot woning en in 2009 in gebruik genomen.

BenThuisTernaard is gevestigd in het voormalig verenigingsgebouw, waar dus ook het Rustpunt in gevestigd is. Er zijn toiletten aanwezig en buiten kunnen de elektrische fietsen opgeladen worden.

Het is mogelijk om zowel binnen als buiten op het terras te genieten van koffie/thee/fris, eigen meegebracht eten en lekkers wat er op dat moment aanwezig is. Versgebakken kruidkoek (oma’s recept) is de favoriet. Wat een bezoek aan ons rustpunt ook speciaal maakt is, dat we gaan voor kwaliteit en zoveel mogelijk duurzaamheid. De koffie die wij aanbieden is van Koffiejongens en 100% biologisch afbreekbaar.

De koffiecups zijn gemaakt van suikerriet en mais. Na gebruik kunnen ze bij het gft. Daar vergaan ze binnen 3 weken tot compost. Dat is nog sneller dan een sinaasappelschil!

Wij zijn nog volop in ontwikkeling en hopen steeds meer (streek)producten te kunnen aanbieden.

U bent van harte welkom voor een pauzemoment op ons rustpunt. Het rustpunt is vanaf de paralelweg te bereiken.

Willem en Gea van der Bent. BenThuisTernaard

Toilet is aanwezig/apart bereikbaar.

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse