Direkt zum Hauptinhalt

Oostermeer (Eastermar)

Eastermar

Eastermar is te vinden in het noordoosten van Friesland, prachtig gelegen dankzij het Bergumermeer aan de noordzijde en De Leijen aan de zuidzijde van het dorp.

In de gemeente Tytsjerksteradiel is de Friese plaatsnaam leidend. Niemand heeft het over Oostermeer, je zegt gewoon 'Eastermar'!

Eastermar is te vinden in het noordoosten van Friesland, niet ver van Drachten en Burgum. Prachtig gelegen dankzij het Bergumermeer aan de noordzijde en De Leijen aan de zuidzijde van het dorp. Maar ook het coulisselandschap van Nationaal Landschap De Noardlike Fryske Wâlden helpt mee aan een mooie natuurbeleving.

Oorspronkelijk lag de kern van het dorp in Hoogzand, een nederzetting ten noorden van Eastermar. Later is Eastermar naar het westen verplaatst en nu ligt de markante dertiende eeuwse groene toren dus niet meer in het centrum van het dorp. In het nieuwe Eastermar werd een gereformeerde kerk gebouwd.  

In het Eastermar zijn onder andere een haven, campings, bootverhuur, diverse horeca gelegenheden en B&B's te vinden. Een mooie plek voor de toerist om Noordoost Friesland te verkennen! 

Er is een TIP kantoor in het dorp waar je als toerist alle benodigde info kunt krijgen.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Oostermeer (Eastermar)

9261 VM Eastermar
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse