Direkt zum Hauptinhalt

Verhalenkamer van Stichting Dam Jaarsma

Eastermar

De Verhalenkamer in Eastermar is de plek waar je verhalen hoort, ziet en beleeft. Dam Jaarsma verzamelde, in zijn eentje op de fiets vanuit Eastermar, maar liefst 17.000 volksverhalen!

In de Verhalenkamer beleef je historische, spannende, grappige en wijze verhalen. Op zoek naar duivels, spoken, domme dominees, bijgelovige boeren en een dolle beestenboel. Leuk en interessant voor volwassenen, en ook voor kinderen.

Dam Jaarsma (1914-1991) was Nederlands grootste volkverhalenverzamelaar ooit. Je zult verbaasd zijn wat je allemaal te horen krijgt over deze markante Eastermarder dorpsgenoot, in het Frysk of het Nederlands.

De Verhalenkamer is op afspraak te bezoeken door kleine groepen, zoals families of vrienden. De locatie is ook zeer geschikt voor de ontvangst van bedrijfsuitjes, teamcoaching en dergelijke. Leuk met een verhalenverteller, al dan niet afgewisseld met live muziek en desgewenst met een coach. We maken in overleg met jou graag een arrangement op maat.

We ontvangen jullie met koffie, thee en huisgemaakte lekkernijen in de Verhalenkamer in De Skoalle, de oude christelijke school in Eastermar. 

Je kunt jouw bezoek ook combineren met een interessante dorpsrondleiding vol verhalen, anekdotes en historische informatie over Eastermar en Dam Jaarsma. Een wandeling door het nationaal landschap Noordelijke Friese Wouden onder leiding van een gids is ook mogelijk. Loop ook eens langs het Damjaarsmahûs (tegenwoordig particulier woonhuis en niet open voor publiek).

We hebben ook prachtige fiets- en wandelroutes van verschillende afstanden, met gratis kaart met verhalen en cultuurhistorische informatie, ook te beluisteren via de smartphone.


Bel of mail voor inlichtingen of het maken van een afspraak.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Verhalenkamer van Stichting Dam Jaarsma

Verhalenkamer
Torenlaan 2
9261 VZ Eastermar
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse