Direkt zum Hauptinhalt

Groene toren Eastermar

Eastermar

De markante groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân. Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Het dorp Eastermar, is tegenwoordig een samenvoeging van het voormalige dorp Oostermeer en de buurtschappen It Heechsân, It Wytfean en het zuidelijke deel van Skûlenboarch. De mooie grote groene toren (torenweduwe) is te vinden op het kerkhof aan de Torenlaan 11 in Eastermar, in het buurtschap It Heechsân. 

Oorspronkelijk lag hier de kern van de oude nederzetting Eastermar. Deze kerk is nu ver buiten de dorpskom gelegen, omdat de huidige kern van Eastermar verplaatst is. Het betreft een 13e eeuwse bakstenen toren van een voomalige Hervormde kerk. De toren is tot bovenaan helemaal begroeid en wordt daarom de groene toren genoemd. In de toren zit een mechanisch torenuurwerk uit 1924, erg bijzonder dus!

Dit is een prachtige plek om te zien!

De groene toren is gelegen aan Etappe 7 van Streekpad De Noardlike Fryske Wâlden en rondje 7 van het Bonifatius Kloosterpad.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Groene toren Eastermar

Torenlaan 11
9261 VZ Eastermar
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse