Skip to main content

Verhalenexpeditie Friesland - Etappe 2

(34.3 km)

Over de dynamiek van het Wad en het leven langs de kust zijn de mooiste verhalen te vertellen. Die verhalen wil Sense of Place ophalen, uitvergroten en vieren. Dat doen ze niet alleen met een reeks kunstwerken langs de gehele Waddenkust, maar ook met allerlei kleinere projecten: overkoepelende verhalenroutes, tijdelijke exposities, ontmoetingen en kleinschalige evenementen.

Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal 
‘Verhalenexpeditie Friesland’ is zo’n overkoepelende route langs de Friese waddenkust. De tweedelige route (west en oost) voert langs verschillende Sense of Place-projecten, maar ook andere bezienswaardigheden en weetjes komen aan bod. De route is zowel op de fiets als met de auto af te leggen. Van de hoogste terp tot het nieuwste gemaal en van slikwerker tot aardappelboer; ontdek al toerend de mooiste verhalen van het Wad.

Sights on this route

Starting point: Grândyk 9
9151 AE Holwerd
1

Sense of Place: Waiting for high tide

"Waiting for high tide" is a statue of Jan Ketelaar. The sculpture consists of two women, five meters high, welded from metal. A full woman and a thin woman. They overlook the sea. The image is about...

18
2

Vegotel

Welcome to Vegotel, an environmentally friendly hotel that serves an all-day vegan breakfast, Dutch, Full English or French. Located in a farmhouse build in 1885 on the Zeedijk next to the beatiful Wadden Sea area. Peace and space to enjoy.

13
3

Visitor's Center 'Terp Hegebeintum'

Hegebeintum, a small village in North East Friesland, known for its high mound. Activities around and in the village are announced here.

34
02
4

DOBBEPAARDEN PHOTO ARTWORK

Discover the reclining photo artwork in the middle of the Ozingadobbe, the place where the horses got trapped in 2006.

01
93
5

Kweldercentrum Noarderleech

Back to basic; dat is het principe in Kweldercentrum Noarderleech. Aan de rand van de Waddenzee ligt dit onbemande informatiecentrum van It Fryske Gea. Hier kun je genieten van de weidsheid, rust en stilte. Een ideale plek om heerlijk uit te waaien.

71
69
6

Hotel/Logement De Witte Klok

In het noordwesten van Friesland ligt het schilderachtige dorpje Oudebildtzijl. Hotel/Logement De Witte Klok ligt in het hart van het dorp en biedt reizigers al sinds 1664 accommodatie.

7

Bezoekerscentrum Aerden Plaats

Visit the "Earthy Place" and discover both the cultural history and contemporary art of the Bildt. The Archaeological Centre shows the history of this area and specific facts of the Bildtse culture.

8

Hoeve Noordveld

Vijf 4-persoonskamers met comfortabele inrichting. En 5 camperplaatsen voorzien van stroom. Beide met vrij uitzicht over het mooie Bildtse land. Sanitair aanwezig. deze wordt door de campers en kamers gedeeld.

38
9

Camping De Noordster

Het terrein met woonboerderij ligt tegen de Waddenkust in een zeer rustige omgeving. Wij bieden ruimte voor kleinschalige kampeerevenementen, blokhut-verhuur en exposities en passantencamping

10

Restaurant de Zwarte Haan

Dine near the sea dike in a monumental farmhouse. Local, seasonal game, fish and vegetables.

70
End point: Nieuwebildtdijk
9079 St.-Annaparochie
  • 18
  • 13
  • 34
  • 02
  • 01
  • 93
  • 71
  • 69
  • 38
  • 70