See you in 2018!

Vakantie vieren in eigen land was nog nooit zo’n goed idee, want in dit jaar is Leeuwarden-Fryslân de Culturele Hoofdstad van Europa. Na een spetterende opening, die naast ruim 40.000 bezoekers ook het koningspaar richting Leeuwarden trok, is het Culturele Hoofdstadjaar officieel van start gegaan. Kijk hier voor alle evenementen in de regio Noordoost Friesland.

Met meer dan 100 programmaonderdelen laten we zien hoe wij Friezen het leven vieren en daarbij een gezonde planeet achter laten voor de generaties die nog komen. Hoe we met lef onze kop boven het maaiveld uitsteken om onze eigenwijze manieren grenzeloos aan de wereld te laten zien. Cultuur is dus niet het doel, maar het middel. Ons landschap is het podium en iedereen is uitgenodigd.

Een betere toekomst

Stel je open voor het onbekende, laat je verrassen door het mysterieuze en ervaar zelf wat het grootste evenement in de Friese geschiedenis betekent. 2018 wordt niet alleen een feest, maar ook een stap naar een betere toekomst. Friezen, Nederlanders en Europeanen steken met lef de handen uit de mouwen en werken aan issues die belangrijk zijn voor toekomstige generaties.

Een jaar vol oeh’s en aah’s

Het Fries Museum eert Mata Hari en M.C. Escher, beiden afkomstig uit Leeuwarden, met een tentoonstelling van internationale allure. Ruim honderd Friese paarden schitteren in een sprookjesachtig theaterspektakel. In Harlingen meren indrukwekkende zeilschepen aan tijdens een literaire editie van The Tallships Races en met de komst van de Reuzen van Royal de Luxe beleeft Nederland een primeur: de Franse Reuzen waren nooit eerder in ons land te zien. 11Fountains bezorgt Friesland een permanente Elfstedentocht.

Frisse neus halen

In Oranjewoud vormt de natuur letterlijk de concertzaal voor klassieke muziekliefhebbers. Ondertussen belooft het Waddengebied door opzienbarende landschapskunst van Sense of Place een nieuwe ontdekking voor cultuurliefhebbers te worden en in 32 kerken komen onbekende verhalen in theatrale producties van Under de Toer tot leven. En wie na uren cultuurstrunen de nacht wil doorbrengen onder de Friese sterren, slaapt in het mooist denkbare hemelbed van Ontwakend Landschap.

Dus zorg dat je erbij bent. 2018 wil je niet missen.

Dit is natuurlijk slechts een selectie uit ons programma. Kijk voor het volledige overzicht op www.2018.nl. Je kunt daar ook direct je tickets boeken.