circle-mask

25 mei 2017 is het Hemelvaart. Op deze vrije dag zijn er veel activiteiten en evenementen voor jong en oud. We zetten de leukste zaken voor je op een rijtje.

Muziek op Hemelvaart

Ben je op zoek naar een leuke invulling van je vrije dag voor het hele gezin? Dan zijn deze uitjes wellicht geschikt:

  • SamSam Festival in Park Vijversburg, Tytsjerk. Dit anders-dan-anders festival is gratis toegankelijk. Het zeer gevarieerde programma begint om 12.30 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Naast muziek zijn er workshops en rondlopende artiesten. Voor kinderen worden er diverse leuke activiteiten georganiseerd.
  • Wâldpop bij Sportcomplex Koningsland in Burgum. Lokale artiesten krijgen op dit festival een podium. Het feest begint om 14.30 uur en de entree is €15,- Voorverkoop €10,-. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je de helft.

Markten tijdens Hemelvaart

  • Braderie en vlooienmarkt in Buitenpost. Een jaarlijks terugkerend tafereel. Op het concoursterrein aan de Mejonsmastraat wordt de hele dag handel gedreven. Sneup tussen tweedehands artikelen op de vlooienmarkt of ga voor nieuwe spullen naar de braderiekramen. Voor kinderen is er (tegen betaling) een draaimolen, springkussen en er zijn vele lekkernijen verkrijgbaar.
  • Traditionele Bloemenmarkt in Leeuwarden. Kom vroeg want de mooiste planten, perkgoed en bloemen gaan snel op deze markt. De verkopers weten vanuit hun wagens op een theatrale manier hun waren te slijten!

Unieke belevenissen op Hemelvaart

  • Openluchtdienst in Park Vijversburg. Donderdagochtend vindt er een Hemelvaartsdienst plaats in Tytsjerk. Toegang is gratis. Neem wel zelf een klapstoel mee!
  • Oostbloktreffen bij SeedyksterToer in Marrum. Ben jij groot fan van voertuigen met een Oost-Europese herkomst? Dan moet je deze dag in Marrum zijn. Liefhebbers tonen hun mooiste collectie en ’s avonds wordt er een reisverslag gepresenteerd: op de motor door Mongolië.

Het weekend na Hemelvaart worden er ook legio leuke activiteiten georganiseerd in Noordoost Friesland. Kijk op de evenementenkalender voor het totale overzicht.