circle-mask

Op 4 en 5 juni 2017 is het Pinksteren in Friesland. Tijdens dit extra lange weekend worden er veel leuke activiteiten georganiseerd. We zetten de allerleukste voor je op en rijtje!

Elfstedentochten tijdens Pinksteren

Eigenlijk een beetje gek: de meeste Elfstedentochten worden gedaan tijdens Pinksteren. Omdat het zo weinig vriest hebben de Friezen legio alternatieven voor de elfstedentocht op de schaats bedacht, waaronder:

Je proeft de sfeer aan de Dokkumer Ee, in Burdaard of in Dokkum het beste. Pak hier een terrasje en moedig alle deelnemers aan. Klik op de bovenstaande linkjes voor de routes.

Bekijk je liever oldtimers, crossauto’s of stockcars? Dan moet je in respectievelijk Rinsumageast, Sumar of Kollum zijn.

Scoor kunst en/of kitch tijdens Pinksteren

Voor de sneupers, liefhebbers en kenners onder ons; tijdens het Pinksterweekend zijn er een aantal mogelijkheden om de collectie aan te vullen:

Vis en Pinksteren

Het is een bijzondere combinatie; vis en Pinksteren. Toch wordt de link in Noordoost Friesland veel gemaakt. Er zijn namelijk diverse activiteiten in de regio waarbij vis een hoofdrol speelt:

  • In Lauwersoog kun je het hele weekend diverse visworkshops doen. Denk aan plankton vissen, oesters en kokkels zoeken of een cursus fileren. Alle informatie, prijzen en tijden staan hier.
  • Jongeren kunnen zaterdag om 13.45 uur meedoen aan een viswedstrijd in Feanwâlden.
  • In Earnewâld is op zaterdag vanaf 12.00 uur een demonstratie palingroken

Je kunt tijdens het Pinksterweekend ook nog de natuur in met een leuke vaar– (zaterdag) of vogelexcursie (zondag). Wil je iets typisch Fries? Bezoek dan een Fierljepwedstrijd in Burgum.

Enfin, er is zat te doen! Alle activiteiten vind je op de evenementenkalender. Veel plezier in Friesland!