circle-mask

Vanaf zaterdag 18 november is de Goedheiligman weer in Nederland. Hij komt aan in de Noordelijkste Elfstedenstad: Dokkum. Lees hier meer over de landelijke intocht en andere Sinterklaasactiviteiten in Friesland. We wensen alle kinderen een fijn Sinterklaasfeest!

Landelijke Sinterklaasintocht in Dokkum

Het historische hart van Dokkum klopt vol verwachting. Op 18 november is het zover! Dan komt Sinterklaas met zijn Pieten aan in Dokkum. De landelijke intocht is het grootste live spektakel van de Nederlandse televisie, dus dat belooft één groot feest! De hele binnenstad staat die dag op zijn kop. Kom jij ook?

Kun je niet bij de landelijke intocht aanwezig zijn? Sinterklaas maakt nog een tussenstop in de volgende dorpen:

  • 18 november, 13.15 aan de Loswal en in het centrum van Burgum
  • 18 november, 14.30 in de Haven en het centrum van Surhuisterveen
  • 22 november op het strand aan de Wijtze Brandsmaloane in Opeinde
  • 25 november, 13.00 op het feestterrein aan de Skoallestrjitte in Twijzelerheide
  • 25 november, 13.00 in Broeksterwâld en Falom
  • 25 november, 13.15 in Kollum
  • 25 november, 13.30 bij de brug aan de Jister en in Yn’ e Mande in Tytsjerk
  • 25 november, 15.00 in het BOB gebouw in Oentsjerk
  • 25 november, 13.30 op het plein voor het gemeentehuis en in de Kruisweg in Damwâld
  • 25 november, 13.30 in Zwaagwesteinde

Activiteiten

16 november – 2 december: Sinterklaashuis
In Dokkum kun je het logeeradres van de Sint bezoeken: het Sinterklaashuis. Voor kinderen van 10 jaar en ouder is daar de tentoonstelling “Wie komt er alle jaren”. Het Sinterklaashuis staat aan de Dijk 4-6 en is geopend vanaf 16 november tot 2 december. De tentoonstelling is al vanaf 6 november te bezichtigen.

18 november – 5 december: Witte Piet Bier
Tijdens de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum introduceert de Bonifatius Stadsbrouwerij een feestelijk witbier: Witte Piet. De introductie vindt plaats tijdens de officiële opening van het nieuwe proeflokaal van de stadsbrouwerij aan de Diepswal.

25 november: Sinterklaas sprookje
De toneelploeg van de Sint Nicolaascommissie NOF is er ook dit jaar weer in geslaagd om een sprookje voor de leerlingen van het openbaar basisonderwijs op de planken te brengen. Het is sinds 1958 uitgegroeid tot een jaarlijkse traditie. De titel van het sprookje luidt: Wie heeft de vrouw van de sultan ontvoerd? Het sprookje alleen voor kinderen? Zeker niet!!

26 november: Sinterklaas Theatervoorstelling: LEKKER IEUWWW!!!!
In het Barontheater in Opende speelt de allerleukste Sinterklaas theatervoorstelling van Friesland: Lekker IEUWW!!!! Je kunt bij deze fanatieke familievoorstelling haast niet stil blijven zitten. Een geweldige voorstelling voor het hele gezin. De voorstelling is op 26 november om 15:30u.

2 december: Sint en Pietenband
Op 2 december van 13.30 tot 16.00 uur is er in het winkelcentrum van Burgum een “meet en greet” met Sint en Piet en een gezellig optreden van de Pietenband!

Sinterklaas Doeboek
Spaar voor het unieke Sinterklaas Doeboek bij de Jumbo. Een boek vol puzzels, verhalen en verassingen.

Sinterklaasshoppen
Zoek je Sinterklaascadeautjes? In het gezellige centrum van Dokkum slaag je vast en zeker! Ook in Burgum en Surhuisterveen kun je heerlijk een middagje shoppen in sinterklaassfeer.

Deze blog is geschreven door Martijn Roolvink, regiomarketeer bij RegioMarketing en Toerisme. Foto’s zijn van Stichting RMT of gemaakt door Marcel van Kammen, tenzij anders vermeld.