Vanaf woensdag 7 maart tot 1 September 2018 ligt het Theaterskip de Blad’r in Leeuwarden voor Friese Virtual Reality Experiences.

Met het oog op Culture Hoofdstad Leeuwarden 2018 is er een serie Friese VR Experiences ontwikkeld. Deze experiences zijn ontwikkeld om mensen en voornamelijk kinderen door middel van VR kennis te laten maken met de rijke culturele historie van Friesland. Op een unieke locatie en op een uniek Theaterschip kunt u deze Fryske VR experiences beleven. Het theaterschip is in 2013 officieel in gebruik genomen als Theaterskip Bald’r en is gebouwd in 1913 als Vrachtschip. Een unieke boot met een rijke historie. Op het theaterschip bevindt zich een gezellig café en een groot terras waar u van een lekker drankje kunt genieten! Het schip ligt in het water op de Willemskade, onder de achmea toren.

De Experiences:

Mata Hari VR
Beleef een spannend avontuur als spion zijnde. Dans en verleid hoge officieren ten tijde van de oorlog.

Achmea-toren VR
Beklim de Achmea-toren en geniet van het hoogste punt van Friesland! Kijk uit over de stad Leeuwarden op zoek naar herkenbare punten. Sluit de Experience af met een sprong in het diepe.

Grutte Pier VR
Versla de Hollanders bij het rode klif. Leaver dea als slaef. Zie hoe groot Grutte Pier zijn zwaard was en ervaar hoe sterk hijzelf was. Verdedig ons mooie Fryslân!

M.C. Escher VR
Maak zelf prachtige tekeningen in VR! Door de magische stand van de handen komt het unieke kunstwerk in 3D echt tot leven!

De kosten zijn €3,- per experience, of €5,- voor 3 experiences.
Studenten mogen in de maanden maart en april op vertoon van een geldige studentenkaarten gratis de VR experiences doen.

Locatie: Willemskade onder de Achmea toren.

Kijk voor meer informatie op http://vrroom.nl/fryske-vr/.

Comments

Meer nieuws

Racoon schittert op Admiraliteitsdagen 2019

20 maart 2019

  De Zeeuwse band Racoon schittert op het podium van de Admiraliteitsdagen van 2019. Dat is…

Lees meer

Leer van de kruidenvakvrouw

19 maart 2019

Leer van de kruidenvakvrouw NOARDBURGUM – Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in de maand april een aantal…

Lees meer

Nieuwsoverzicht