De zomer is voorbij en dit betekent dat het weer tijd is voor de prachtige herfstperiode. De natuur verandert van kleur dus reden genoeg om de mooie landschappen eens van dichtbij te bekijken. Daarnaast vind je in de omgeving tal van binnen- en buitenactiviteiten die heerlijk zijn om in de herfst te ondernemen. We zetten de leukste tips voor je op een rijtje:

Uitwaaien op de dijk

Aan de zeedijk vind je verschillende pittoreske dorpjes. Een middag uitwaaien in het prachtige Waddenzee gebied, dat tevens genoteerd staat op de Unesco Werelderfgoed lijst, is zeker de moeite waard. Bezoek in deze omgeving de dorpen Paesens-Moddergat en Wierum. Is het helder weer? Dan heb je geluk! De eilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn dan goed zichtbaar.

Whisky proeverij

Ben je een verfijnt whisky drinker of gewoon nieuwsgierig naar het bijzondere drankje? Bezoek dan de whisky proeverij van Logement Doosje in Warfstermolen. De eigenaar vertelt je graag meer over zijn collectie van 120 soorten whisky’s. Handig: je kunt ook nog blijven slapen!

Winkelen in Dokkum

In Dokkum vind je tal van mogelijkheden om je winkellust te stillen. Sluit een gezellige dag af in één van de vele restaurants en eetgelegenheden. Bekijk op deze pagina de leukste winkels en shop je alvast gek voor de feestdagen!

High tea

Ben je een liefhebber van thee? En lekker zoetige en hartige hapjes? Bekijk dan de high tea pagina. Deze bijzondere restaurants brengen de high tea naar een totaal andere dimensie. Meer van de high beer of high wine? Ook dat is mogelijk!

Ontspan tijdens een dagje wellness

Een dag compleet tot rust komen kun je het beste doen in een wellnesscentrum. Voor een ontspannen activiteit ben je bij De Leeuwerikhoeve in Burgum op de juiste plaats. In dit centrum geniet je van verschillende sauna’s, zwembaden en massages. Keer in de avond compleet zen weer richting huis!

Een dag in de natuur

Tijdens de herfst verandert de natuur van Nederland in een waar paradijs. Maak een mooie wandeling door één van de natuurgebieden en -parken en ervaar dit schoon met eigen ogen. Echte aanraders zijn Park Vijversburg in Tytsjerk, Stania State in Oentsjerk, De Klinze in Aldtsjerk, Fogelsanghstate in Veenklooster en Rinsma State in Driezum. Bekijk ook meteen de prachtige gebouwen, ook wel ‘Staten‘ genoemd.

Theater en film

Je kunt natuurlijk thuis gaan netflixen, maar er is niets leukers dan een live concert, theater of een film in de omgeving te bezoeken. Het meeste aanbod van kleinschalige filmhuizen, huiskamerconcerten of theatertjes staat in de evenementenkalender. Bij De Pleats in Burgum, Barontheater in Opende, Sense in Dokkum, filmhuis in Kollum of MFC in Burdaard is er genoeg te beleven! Combineer het met een heerlijke maaltijd vooraf en geniet van je avond uit op een koude herfstachtige dag!

Nacht van de Nacht

Op zaterdag 27 oktober 2018 is het weer in heel Nederland ‘Nacht van de Nacht‘. Tijdens deze avond kun je in Friesland deelnemen aan verschillende activiteiten: Sterrenkijken in Burgum, een vaartocht in Nationaal Park De Alde Feanen, een nachtwandeling langs de Waddenzee, een vaartocht op het wad (Gr.), een duistere wandeling in Feanwâlden , een wandeling in de wondere wereld van Park Vijversburg of bekijk de prachtige sterrenhemel die het Lauwersmeer biedt. Dit bijzondere nationaal park is in 2016 uitgeroepen tot Dark Sky Park. De perfecte plek om de donkerte en duisternis te ervaren!

Spokentocht

In de herfstperiode vind je verschillende spokentochten in de regio. Zo kun je onder andere in Eastermar en Aldtsjerk deelnemen aan dit griezelige evenement. Laat je tijdens deze spannende avond leiden door deze mysterieuze omgeving gevuld met duistere figuren en angstaanjagende kreten. Durf jij het aan?