De zomer is voorbij en dit betekent dat het weer tijd is voor de prachtige herfstperiode. De natuur verandert van kleur dus reden genoeg om de mooie landschappen eens van dichtbij te bekijken. Want wanneer land je nou beter (lees: lekker uitwaaien) dan in de herfst? Er zijn genoeg binnen- en buitenactiviteiten die heerlijk zijn om in het najaar te ondernemen. We zetten de leukste tips voor je op een rijtje:

Het bos in

Tijdens de herfst verandert de natuur van Nederland in een waar paradijs. Maak een mooie wandeling door één van de natuurgebieden en -parken en ervaar dit schoon met eigen ogen. Echte aanraders zijn Park Vijversburg in Tytsjerk, Stania State in Oentsjerk, De Klinze in Aldtsjerk, Fogelsanghstate in Veenklooster en Rinsma State in Driezum. Bekijk ook meteen de prachtige gebouwen, ook wel ‘Staten‘ genoemd.

High Tea

Ben je een liefhebber van thee? En lekker zoetige en hartige hapjes? Bekijk dan de high tea pagina. Deze bijzondere restaurants brengen de high tea naar een totaal andere dimensie. Meer van de high beer of high wine? Ook dat is mogelijk!

Discover the Dark

Nergens in Nederland is de lucht zo schoon als in (noord) Friesland. Bij helder weer zie je hier miljoenen sterren aan de hemel. Nationaal Park Lauwersmeer én de Boschplaat op Terschelling zijn dan ook niet voor niets uitgeroepen tot ‘Dark Sky Park’. Ontdek hier in het najaar de donkerte!

Ontspan tijdens een dagje wellness

Een dag compleet tot rust komen kun je het beste doen in een wellnesscentrum. Voor een ontspannen activiteit ben je bij De Leeuwerikhoeve in Burgum op de juiste plaats. In dit centrum geniet je van verschillende sauna’s, zwembaden en massages. Keer in de avond compleet zen weer richting huis!

Uitwaaien op de dijk

Aan de zeedijk vind je verschillende pittoreske dorpjes. Een middag uitwaaien in het prachtige Waddenzee gebied, dat tevens genoteerd staat op de Unesco Werelderfgoed lijst, is zeker de moeite waard. Bezoek in deze omgeving de dorpen Paesens-Moddergat en Wierum. Is het helder weer? Dan heb je geluk! De eilanden Schiermonnikoog en Ameland zijn dan goed zichtbaar.

Theater en film

Je kunt natuurlijk thuis gaan netflixen, maar er is niets leukers dan een live concert, theater of een film in de omgeving te bezoeken. Het meeste aanbod van kleinschalige filmhuizen, huiskamerconcerten of theatertjes staat in de evenementenkalender. Bij De Pleats in Burgum, Barontheater in Opende, Sense in Dokkum, filmhuis in Kollum of MFC in Burdaard is er genoeg te beleven! Combineer het met een heerlijke maaltijd vooraf en geniet van je avond uit op een koude herfstachtige dag!

Benieuwd naar meer herfstactiviteiten. Bekijk dan het hele aanbod in de evenementenkalender. Of meer tips als het slecht weer is? Bekijk hier wat je kunt doen.