De komende twee weken is het herfstvakantie. Voor velen betekent dit een week lang samen zijn en leuke activiteiten ondernemen. Voor een leuke dag weg ben je in Friesland op de juiste plek. Bekijk hieronder de leukste tips voor de 1e week (12 t/m 20 oktober 2018). Het overzicht van alle activiteiten staat in de evenementenkalender.

Vrijdag 12 oktober 2018: Oktoberfest in Dokkum

Om in Duitse sferen te komen hoef je helemaal niet af te reizen naar onze oosterburen. Pak je lederhosen maar uit de kast en begin je vakantie goed tijdens het Oktoberfeest in Dokkum!

Tijd: 20:00 uur
Locatie: Sporthal de Doelstien
Kosten: € 15,- p.p.
Klik hier voor meer info

In-Dokkum

Zaterdag 13 oktober 2018: Paddenstoelen excursie in Gytsjerk

Maak kennis met het prachtige gebied nabij Gytsjerk tijdens de paddenstoelen excursie, georganiseerd door It Fryske Gea. Een gids vertelt je meer over de verschillende paddenstoelen die je onderweg tegenkomt.

Tijd: 10.00 – 12.00 uur
Locatie: De Buismanskoai vlakbij Gytsjerk (eendenkooi vlakbij het natuurgebied de Grutte Wielen)
Kosten: volwassenen € 4,- en kinderen € 2,-
Opgave en meer info vind je hier.

Zondag 14 oktober 2018: Klompkesilen in Earnewâld

Gaan je kinderen geen uitdaging uit de weg? Dan is het Klompkesilen in Earnewâld de perfecte activiteit voor jou en je gezin. Wie neemt de prijs mee naar huis?

Tijd: 14.30 – 16.30 uur
Locatie: bij de pont: Hin & Wer in Earnewâld
Klik hier voor meer informatie

Foto: Fonger de Vlas

Maandag 15 oktober 2018: Klimmen en klauteren

Een dagje weg met de kinderen is extra leuk bij Sanjesfertier in Feanwalden. In dit deels overdekte speelparadijs hebben de kinderen de dag van hun leven, terwijl jij lekker geniet van een heerlijke kop koffie. Nieuw is de Griezelapenkooi, durf jij het aan?

Dinsdag 16 oktober 2018: Dagje shoppen in Dokkum

Ben je een echte shopliefhebber? Bezoek dan de gezellige binnenstad van Dokkum. Hier vind je tal van leuke winkels waar je shophart sneller van gaat slaan, in Dokkum vind je namelijk maar weinig grote ketens waardoor de kleding een stuk exclusiever wordt! Bekijk op deze pagina de leukste tips.

Woensdag 17 oktober 2018: De leukste herfst tips

Inspiratie op doen voor een leuke dag weg tijdens de herfst? Op deze pagina hebben we de leukste herfstactiviteiten op een rijtje gezet. Bezoek bijvoorbeeld een wellness, geniet van een high tea, maak een mooie (herfst)wandeling door een park, bezoek het theater of een film (aanrader is de natuurfilm over het Wad van Ruben Smit, momenteel in de bioscoop!) of ga mee met een spokentocht. Bekijk de pagina voor alle tips.

Donderdag 18 oktober 2018: Dorp Europa in Koarnjum (uitverkocht)

Reis mee door de provincie Friesland en kom meer te weten over de mythen die zich op het platteland afspelen. Tryater speelt het ‘Dorp Europa’ in het kleinste huiskamertheater ‘De Wier’ in Koarnjum.

Dit evenement is uitverkocht! Kijk voor meer evenementen op deze dag op onze evenementenkalender.

Tijd: 20.00 uur
Locatie: De Wier 5 in Koarnjum
Kosten: € 7,50 p.p.
Klik hier voor meer informatie

Vrijdag 19 oktober 2018: Hollands café

Voor een avond meedeinen op Hollandse muziek moet je bij het Hollandse café zijn in Surhuisterveen. De avond begint om 22:00 uur en wordt gehouden bij Brasserie Kolkzicht. De entree is gratis. Klik hier voor meer informatie. Reden genoeg voor een avondje uit!

Zaterdag 20 oktober 2018: Foto tentoonstelling in Park Vijverburg

Vanaf vandaag kun je bij Park Vijversburg een mooie selectie zien van foto’s uit het natuurgebied ’t Bûtenfjild. Deze foto’s zijn gemaakt door c.a. 250 basisschoolkinderen uit de omgeving. De 30 winnende foto’s zijn t/m 24 november te bewonderen in het paviljoen van 13.00 – 17.00 uur.

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Patrick Hoekstra, werkzaam als stagiaire regiomarketeer voor Noordoost Friesland. Foto’s zijn gemaakt door Marcel van Kammen of van Stichting RMT, tenzij anders vermeld.

Comments

Meer nieuws

Grootste Instameet in Nationaal Park De Alde Feanen

3 juni 2019

EARNEWALD – Op zondag 16 juni vindt voor de allereerste keer een Instameet plaats in Nationaal…

Lees meer
Evenementen

Prijswinnaar vlag “Geland” markeert landingsplek

24 mei 2019

Het was een raadsel: wij plaatsten vlaggen en ze verdwenen even snel weer. Ze kwamen terecht…

Lees meer
Nieuws

Nieuwsoverzicht