High Tea in Friesland: misschien niet het eerste waar jij aan denkt. Maar niets is minder waar! Want wist je dat we sterk verwant zijn met Ost-Friesland waar een sterke theetraditie heerst? Het is voor ons een echt landingsmomentje en daar bedenken we gerust allerlei gelegenheden voor.  Een High Tea kom je dan ook in veel varianten tegen in Friesland. Wij zochten de meest opvallende in Noordoost Friesland voor je uit. Welke kies jij?

Dikke High Tea in Friesland – babyshower Friesland style

Een vriendin, dochter, tante verrassen met een babyshower? De “Mem van Geesje”  in De Pleats in Burgum maakt de meeste verrukkelijke hapjes voor jouw Babyshower High Tea in Friesland. De Babyshower High Tea is een van de verschillende High Tea’s die je hier kunt bestellen. Als dat geen dikke pret wordt!

high tea in Friesland_ genieten in de Pleats

Theedrinken en katoendrukken

Bij Kleine-Lijn in Blije is een ambachtelijke katoendrukkerij, met een heerlijke tuin waar het goed toeven is. Bij slecht weer zit je natuurlijk lekker binnen. Reserveer je hier je High Tea, dan krijg je de ruimte om weg te dromen in een hangmat of heerlijk te mijmeren in een hangstoel. Ook leuk: combineer je High Tea met een workshop en leer zo meer over het bedrukken van textiel. 

Keuzes, keuzes, keuzes: High Tea in Friesland? Of toch liever High Wine of Hig Beer?

Ga je links of ga je rechts; kies je voor zoet of kies je voor hartig; bij De Kruisweg in Damwâld kun je echt alle kanten op. Al sinds 1881 is dit gebouw beeldbepalend in het dorp en heeft het veel functies gekend. Dat heeft het nu eigenlijk nog. Want heb je geen zin in thee, dan kun je hier ook terecht voor een High Wine en zelfs voor een High Beer.

Frans en Fries: prima combi!

’t Taarthúske in Dokkum serveert thee uit Parijs en hapjes die zoveel mogelijk bereid worden met streekproducten. Een perfecte combinatie voor een heerlijke High Tea. Hier kun je je High Tea zo uitgebreid maken als je wilt, want aan zoetigheid is bij ’t Taarthúske, zoals de naam al doet vermoeden, nooit een tekort.

High Tea in Friesland bij Paviljoen de Leyen

Buik- en middagvullend programma

Logement Doosje in Warfstermolen belooft je een buik- en middagvullend programma wanneer je een High Tea boekt. Sfeervol zal het zeker ook worden, want er is een open haard, een kasteel- en leestafel en een keuken in boerderijsferen. Bij mooi weer zit je romantisch aan het water of misschien wel op de ‘geheime’ plek.

Geen ontsnappen aan de thee met of zonder adembenemend uitzicht

Vind je theedrinken leuk maar hou je ook van de nodige spanning, combineer je High Tea dan met een ontsnappingstocht door de escaperoom van paviljoen de Leyen in Rottevalle. Je kunt hier zowel in de zomer als in de winter goed terecht, want de hapjes bij de thee zijn afgestemd op het seizoen. Goed om te weten: de koffie en thee drink je hier fairtrade!

In het voorbijgaan: een overzicht van Theetuinen waar je High Tea kunt doen in Friesland

Handig om te onthouden als je er op uit gaat in Friesland; theeschenkerij ’t Landschap in Boelenslaan serveert kleine versnaperingen voor voorbijgaande wandelaars en fietsers. Wil je wat langer van deze prachtige plek genieten, reserveer dan een Afternoon Tea.

High Tea Friesland, ook met koffie ;-)

Jan Cookt ook 4 you!

Wil je echt compleet wat anders? Of heb je iets speciaals te vieren en zoek je iemand die dat feest met een lekkere High Tea aankleedt op een speciale locatie? Vraag dan eens naar de mogelijkheden bij Jan Veenma, ook wel bekend als Jan Cooks 4 You. Hij tovert op heel veel plekken heel veel lekkers voor heel veel mensen!

Nog meer mogelijkheden voor een High Tea in Friesland vind je hier:

 • Botanische tuin De Kruidhof in Buitenpost
 • Stania State in Oentsjerk
 • Eethuisje het Centrum, Damwâld
 • Van der Valk, Hurdegaryp
 • ‘t Raedhûs, Dokkum
 • De Posthoorn, Dokkum
 • Kofje & Mear, Burgum
 • Piet Paaltjens Pastorie, Foudgum
 • Lekkernij in Dokkum
 • De Waegh in Dokkum
 • Yke Muoi in Moddergat
 • Irma’s High Tea in Wâlterswâld
 • Bakkerij van der Bijl in Kollum
 • Gasterij Manjefiek in Kollum (in Mediterraanse sferen)

Ben je op één van deze plekken geweest voor een High Tea, of heb je een andere leuke plek ontdekt die niet in dit rijtje mag ontbreken? Laat je reactie achter op onze facebookpagina!

Blog door Thea van der Schaaf

Thea woont met haar man en twee zoons in Dokkum. Naast het schrijven voor www.eropuitinfriesland.nl heeft ze ook de teksten geschreven uit het regiomagazine. Haar schrijfstijl komen we dus overal tegen!

Comments

Meer nieuws

Hotels in Friesland – vijf redenen waarom je hier eens zou moeten verblijven

7 oktober 2019

Je wordt wakker onder knisperende lakens in een vorstelijk bed, duikt vervolgens onder een stortdouche of…

Lees meer
Blogs

Kunst in gemeentehuis Achtkarspelen “Absurd en Naïef”

3 oktober 2019

Buitenpost – Van 2 oktober t/m 30 december exposeert de Drachtster kunstenaar Bert Wieldraaijer in het…

Lees meer
Exposities

Nieuwsoverzicht