Leer van de kruidenvakvrouw

NOARDBURGUM – Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in de maand april een aantal bijzondere cursus- en workshopdagen. Zo kunnen geïnteresseerden op zaterdag 6 april meedoen met de cursusdag ‘Signatuurleer’ en zijn kookliefhebbers op zaterdag 13 april welkom voor de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’.

Tijdens de cursusdag Signatuurleer leren deelnemers van Tjitske over de uiterlijke kenmerken van planten en kruiden en hoe deze kennis kan helpen bij de inzet van kruiden voor mensen. Zo heeft een harig kruid bijvoorbeeld een bepaalde werking op de huid en slijmvliezen en heeft ook de kleur van een bloem een bepaalde betekenis. Deelname aan deze cursusdag bedraagt €75,-.

Tijdens de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’ gaan deelnemers samen met Tjitske de natuur in om eetbare (on)kruiden te verzamelen en hier allerlei lekkers van te maken. Tijdens de workshop krijgen deelnemers uitleg over de kruiden, leren zij hoe deze kruiden te herkennen zijn en wordt er natuurlijk ook volop geproefd van wat in de natuur gevonden wordt. Deelname aan deze workshop bedraagt €30,-. De workshop duurt van 10.30 tot 13.30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats bij de Krûdwiizer aan het Smidspaed 7 in Noardburgum. Meer informatie of opgeven kan via tel. 0511-475763 of info@krudwiizer.nl of www.krudwiizer.nl.

 

Comments

Meer nieuws

Meer genieten van weidevogels dankzij mobiele vogelkijkhut

23 april 2019

Voorzitter Frans Kloosterman van de Bond van Friese Vogel Wachten (BFVW) heeft vrijdag de nieuwe mobiele…

Lees meer
Nieuws

Meivakantie 27 april t/m 5 mei 2019

9 april 2019

Inmiddels hebben de mazzelaars onder ons al kunnen genieten van een heerlijke week vakantie. Maar wees…

Lees meer

Nieuwsoverzicht