Leer van de kruidenvakvrouw

NOARDBURGUM – Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in de maand april een aantal bijzondere cursus- en workshopdagen. Zo kunnen geïnteresseerden op zaterdag 6 april meedoen met de cursusdag ‘Signatuurleer’ en zijn kookliefhebbers op zaterdag 13 april welkom voor de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’.

Tijdens de cursusdag Signatuurleer leren deelnemers van Tjitske over de uiterlijke kenmerken van planten en kruiden en hoe deze kennis kan helpen bij de inzet van kruiden voor mensen. Zo heeft een harig kruid bijvoorbeeld een bepaalde werking op de huid en slijmvliezen en heeft ook de kleur van een bloem een bepaalde betekenis. Deelname aan deze cursusdag bedraagt €75,-.

Tijdens de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’ gaan deelnemers samen met Tjitske de natuur in om eetbare (on)kruiden te verzamelen en hier allerlei lekkers van te maken. Tijdens de workshop krijgen deelnemers uitleg over de kruiden, leren zij hoe deze kruiden te herkennen zijn en wordt er natuurlijk ook volop geproefd van wat in de natuur gevonden wordt. Deelname aan deze workshop bedraagt €30,-. De workshop duurt van 10.30 tot 13.30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats bij de Krûdwiizer aan het Smidspaed 7 in Noardburgum. Meer informatie of opgeven kan via tel. 0511-475763 of info@krudwiizer.nl of www.krudwiizer.nl.

 

Comments

Meer nieuws

Win kaarten voor uniek optreden Iris Kroes in de Noardlike Fryske Wâlden

15 oktober 2019

In de duisternis van de nacht hoor je meer. Ook in het Nationaal Landschap Noardlike Fryske…

Lees meer
Evenementen

Hotels in Friesland – vijf redenen waarom je hier eens zou moeten verblijven

7 oktober 2019

Je wordt wakker onder knisperende lakens in een vorstelijk bed, duikt vervolgens onder een stortdouche of…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht