Leer van de kruidenvakvrouw

NOARDBURGUM – Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in de maand april een aantal bijzondere cursus- en workshopdagen. Zo kunnen geïnteresseerden op zaterdag 6 april meedoen met de cursusdag ‘Signatuurleer’ en zijn kookliefhebbers op zaterdag 13 april welkom voor de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’.

Tijdens de cursusdag Signatuurleer leren deelnemers van Tjitske over de uiterlijke kenmerken van planten en kruiden en hoe deze kennis kan helpen bij de inzet van kruiden voor mensen. Zo heeft een harig kruid bijvoorbeeld een bepaalde werking op de huid en slijmvliezen en heeft ook de kleur van een bloem een bepaalde betekenis. Deelname aan deze cursusdag bedraagt €75,-.

Tijdens de workshop ‘Lekkers uit de Natuur’ gaan deelnemers samen met Tjitske de natuur in om eetbare (on)kruiden te verzamelen en hier allerlei lekkers van te maken. Tijdens de workshop krijgen deelnemers uitleg over de kruiden, leren zij hoe deze kruiden te herkennen zijn en wordt er natuurlijk ook volop geproefd van wat in de natuur gevonden wordt. Deelname aan deze workshop bedraagt €30,-. De workshop duurt van 10.30 tot 13.30 uur.

Alle activiteiten vinden plaats bij de Krûdwiizer aan het Smidspaed 7 in Noardburgum. Meer informatie of opgeven kan via tel. 0511-475763 of info@krudwiizer.nl of www.krudwiizer.nl.

 

Comments

Meer nieuws

Dagje uit in Friesland voor volwassenen

19 september 2019

Tips voor wat te doen met kinderen als je in Friesland bent, die zijn er meer…

Lees meer
Blogs

Leuke buitenactiviteiten voor kinderen in Friesland

18 september 2019

  Friezen zijn de gelukkigste mensen van Nederland. Wij denken zelf dat een van de redenen…

Lees meer

Nieuwsoverzicht