De winter is inmiddels voorbij! Het is tijd voor de meivakantie. Heerlijk een week (of sommigen 2 weken) genieten! Omdat er in de meivakantie veel evenementen plaatsvinden hebben wij alvast een selectie gemaakt. Maar natuurlijk zijn er nog veel meer evenementen te vinden! Kijk daarom ook eens op onze evenementenkalender.

20 april 2019 – Een sportieve activiteit

Begin de vakantie goed met een sportieve activiteit. Met een deelname aan deze bijzondere fietstocht draag je ook nog iets bij aan het goede doel. Kortom, een win win situatie!
Tijd: 09:00 – 11:00
Locatie: Haadwei 42 Damwâld
Kosten: €10,- basic account/ €8,- plus account/ NTFU-lid
Meer sportieve informatie! 

21 april 2019 – Pasen

Eerste Paasdag! De perfecte dag om er samen eens op uit te trekken! Eet een visje in de haven van Lauwersoog, maak een prachtige wandeling/fietstocht door de Friese Wouden, bezoek het Lauwersmeer of het Buitendijkse gebied. Relax en kom even op adem tijdens een heerlijke paasbrunch en geniet!

haas

22 april 2019 – Autocross Kollum

Broeeemmmmm! Bezoek voor een leuke dag weg met een stoer tintje bezoek je de Autocross in Kollum. Een aanrader voor zowel jong als oud.
Tijd: 11:00
Locatie: Wouddijk 7 9291 LA Kollum
Kosten Kinderen 5-12 €5,-/ volwassenen €12,-
Meer informatie! 

Voor meer paasactiviteiten kun je onder andere terecht bij de Spitkeet en bij MFC het Spectrum.

23 april 2019 – Buiten de deur eten!

Een keer niet zelf hoeven koken is echt een luxe in de vakantie! In onze regio hebben we veel verschillende eetgelegenheden. Ga een gezellige avond wokken in een all you can eat restaurant, haal een patatje bij de patatzaak of geniet van de Italiaanse specialiteiten in een van de vele pizzeria’s. Kijk op onze kaart voor de juiste locaties en geniet! Heb jij een keuze kunnen maken?

24 april 2019 – Kinderactiviteiten

De vakantie kan over het algemeen beschreven worden als een kinderfeestje! Daarom hebben we speciaal voor alle kinderen in ons gebied een overzicht gemaakt van de speelfaciliteiten. Een dag wat slechter weer? Geen probleem! Ga dan naar een van de overdekte speeltuinen. Klik hier voor de leukste kinderactiviteiten in de regio!

25 april 2019 – Koningskermis

Harde muziek, de geur van oliebollen en vrolijke mensen! Ik heb het natuurlijk over de Koningskermis in Dokkum. Op deze kermis staan tal van leuke en griezelige attracties voor de echte durvals!
Durf jij het aan?

Tijd: Gehele dag
locatie: Helling
Entree:  Per attractie.
Meer informatie!

26 april 2019 – Koningsnacht

Jij al plannen voor Koningsnacht? Voor een avond met de voeten van de vloer hebben wij hier een aantal opties! Zo kun je voor een gezellige avond onder andere terecht in Dokkum en Surhuisterveen!

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Patrick Hoekstra, werkzaam als regiomarketeer bij Stichting RegioMarketing en Toerisme. Foto’s zijn van Stichting RMT of gemaakt door Marcel van Kammen, tenzij anders vermeld.

 

Comments

Meer nieuws

Dagje uit in Friesland voor volwassenen

19 september 2019

Tips voor wat te doen met kinderen als je in Friesland bent, die zijn er meer…

Lees meer
Blogs

Leuke buitenactiviteiten voor kinderen in Friesland

18 september 2019

  Friezen zijn de gelukkigste mensen van Nederland. Wij denken zelf dat een van de redenen…

Lees meer

Nieuwsoverzicht