Inmiddels hebben de mazzelaars onder ons al kunnen genieten van een heerlijke week vakantie. Maar wees niet getreurd want we hebben nog een week vol evenementen op de planning staan. Heb jij al plannen? Kijk voor inspiratie in deze weekplanner of op onze evenementenkalender.

Koningsdag 27 april 2019

‘’Lang leve de koning’’. Vandaag is onze koning jarig en wij vieren feest! Een dag vol gezellige markten en activiteiten. Heb jij al plannen? Hieronder een overzicht van de verschillende evenementen die in onze regio plaatsvinden.

28  april 2019 – Voorjaarsvogels

Een leuke excursie in de prachtige natuur van het Lauwersmeergebied met een leerzaam tintje. Kom van alles te weten over de verschillende voorjaars vogels in het gebied. Tip: neem je verrekijker mee!
Tijd: 10:00 – 12:00
Locatie: Activiteitencentrum lauwersnest
Kosten: Volwassenen: € 7,50/ kinderen: €4,-
Meer informatie!

29 april 2019 – Een dag ontspannen!

Een dag ontspannen is erg belangrijk. In ons gebied hebben wij verschillende plaatsen waar je perfect kunt landen! Bezoek een theater, ga wandelen langs de waddenkust of kom compleet tot rust tijdens een dagje wellness.
Op deze pagina hebben wij een aantal relaxte uitjes voor jullie uitgezocht!

 

30 april 2019

Geniet van de prachtige natuur en de rust in het prachtige Nationale park de Alde Feanen. Per boot ontdek je dit gebied van een hele andere kant.
Tijd:10:30 – 12:30/ 13:30 – 15:30
Locatie: Earnewâld
Entree: Volwassenen € 9,- kinderen € 5,-.
Meer informatie!

1 mei 2019- Verborgen parels

Wist je dat Friesland verschillende verborgen parels heeft? Deze bijzondere plaatsen zijn zeker het bezoeken waard. Onder andere Lonely Planet en National Geograpic hebben deze plaatsen hoog in het vaandel staan.
Klik hier voor de leukste spots!

2 mei 2019- Een leuke dag weg met een leerzaam tintje!

In Noordoost Friesland zijn verschillende en musea te vinden. Wil jij meer te weten komen over de vissersramp in Peasens Moddergat? Bezoek dan Museum ’t Fiskershuske. Meer geïnteresseerd in de historie van Admiraliteitsstad Dokkum? Bezoek dan museum Dokkum. Maar natuurlijk zijn er veel meer musea te vinden. Klik hier voor een overzicht!

3 mei 2019 Lezing Natie-jager Jack Kooistra

Een bijzondere avond met adembenemende verhalen. In de Schierstins komt natie-jager Jack Kooistra zijn verhaal doen. Jack is een van de bekendste speurders naar nazi-misdadigers in Nederland.
TIjd: 16:00
Locatie: De Schierstins, Feanwâlden
Kosten: incl. consumptie): € 6,50 ; (€ 5,50 voor donateurs Schierstins)
Meer informatie!

4 mei 2019 Wandeltocht door de Wouden

Op 4 mei organiseert de Spitkeet een mooie wandeling door de Wouden. Tijdens deze wandeltocht heb je de keuze uit 4 verschillende afstanden 7 km, 15 km, 25 km en 40 km. Tip! Trek goede schoenen aan.
Tijd: 08:00 – 17:00
Locatie: kieppehok, De Dunen 3 9281 KT in Harkema
Kosten: € 3,50
Meer informatie!

Op 4 mei vindt ook de nationale dodenherdenking plaats. Voor het bijwonen van deze herdenking kun je ondere ander terecht in Damwâld en Dokkum.

5 mei 2019 – Bevrijdingsdag

Het is vandaag 5 mei oftewel Nationale Bevrijdingsdag! Dit wordt natuurlijk op verschillende plekken in de regio gevierd. Waar vier jij 5 mei? Vier deze dag in Dokkum, waar je kunt genieten van een vol programma. Met o.a. een kermis, big band, oude legervoertuigen het bevrijdingsvuur en een muzikaal optreden van Johannes Riepma met de ‘ Bouty Hunters’.
Tijd: 13:00 – 21:00
Locatie: Centrum Dokkum
Meer informatie!

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Patrick Hoekstra, werkzaam als regiomarketeer bij Stichting RegioMarketing en Toerisme. Foto’s zijn van Stichting RMT of gemaakt door Marcel van Kammen, tenzij anders vermeld.

Comments

Meer nieuws

Dagje uit in Friesland voor volwassenen

19 september 2019

Tips voor wat te doen met kinderen als je in Friesland bent, die zijn er meer…

Lees meer
Blogs

Leuke buitenactiviteiten voor kinderen in Friesland

18 september 2019

  Friezen zijn de gelukkigste mensen van Nederland. Wij denken zelf dat een van de redenen…

Lees meer

Nieuwsoverzicht