Ga naar inhoud
MAP
nl

Slootje springen in de polder

Fierljeppolder en -museum, Noardburgum

Ervaar het begin van het Friese fierljeppen: slootje springen in de polder. De smalste sloot is 1 meter, de breedste 5. Durf jij het aan?

Ervaar het begin van het Friese fierljeppen: slootje springen in de polder. De smalste sloot is 1 meter, de breedste 5. Durf jij het aan?

In de Fierljeppolder in Noardburgum kun je deze zomer de basis leren van het fierljeppen (polsstokverspringen). Na een warm welkom door de familie Scherjon krijg je een rondleiding door het naastgelegen fierljepmuseum. Hier wordt alles over het ontstaan van de sport en de huidige sportbeleving verteld. Daarna kleed je je om en kan je in het waterlabyrint over verschillende slootjes springen. Alles onder begeleiding.

Gedurende zomervakantie elke dinsdagmiddag van 15.30 - 16.30 uur. Kosten € 10,- p.p.

Goed om te weten: voor deze activiteit is een zwemdiploma vereist. Je kunt ter plekke een eigen risicoformulier invullen. Trek (sport)kleren aan die nat mogen worden, een paar oude schoenen en vergeet vooral ook niet een handdoek en droge kleren mee te nemen. Want je weet maar nooit... In de fierljeppolder is er gelegenheid om te douchen.

Reserveren is niet verplicht, maar wel fijn.

Alvast een voorproefje zien? Geniet dan van dit filmpje over de fierljeppolder. Eigenaar Hannes Scherjon neemt je mee door de polder, gelegen aan het einde van de wereld.

Wanneer:
11 juli t/m 29 augustus
Prijsinformatie:
Vanaf € 10,-
Toon resultaten