Ga naar inhoud
MAP
nl

Eet WAD mee met het Werelderfgoedcentrum Waddenzee

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Lauwersoog

Geannuleerd Het Werelderfgoedcentrum Waddenzee biedt een voorproefje van activiteiten in 2025. Geniet van een unieke Waddenzee-boottocht, een Waddenbuffet met oude recepten, en leer over Waddenvoedsel. Kinderen vanaf 8 jaar zijn welkom.

Geannuleerd

De datum van donderdag 26 oktober is niet meer boekbaar. Er is een nieuwe datum waarop we wederom de Waddenzee op gaan en van het Wad en het land gaan proeven. De nieuwe datum is zaterdag 25 november a.s.

Met het gebouw nog in de steigers geeft het Werelderfgoedcentrum Waddenzee u alvast een voorproefje van de beoogde activiteiten zodra het centrum voorjaar 2025 haar deuren opent.

Tijdens deze boottocht op de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed sinds 2009, wordt het Wad aan boord gebracht. Aan de hand van daags ervoor geraapte schelp- en schaaldieren komt bovendeks het Wad tot leven. Benedendeks staat een smakelijk Waddenbuffet klaar, waarvan een aantal gerechten gebaseerd zijn op oeroude Waddenrecepten. Zowel vis-, vlees als vegetarische gerechten maken onderdeel uit van deze culinaire Waddenproeverij. Al varend en proevend krijgen de gasten achtergrondverhalen gepresenteerd over Waddenvoedsel. 

Voor de invulling zoekt het Werelderfgoedcentrum dit keer de samenwerking met het schip de ms Silverwind uit Lauwersoog en kok JanCooks4you uit Niawier. Jan is naast cateraar tevens scheepskok op de ms Silverwind en kookt graag met Waddenproducten. Jaap Vegter van de Stichting Geïntegreerde Visserij deelt graag zijn kennis en ervaring met ambachtelijke vangst en oogst van vis en schelpdieren in de Waddenzee. Frank Dankmeijer van het programma Waddengastronomie vertelt meer over de smaak van de Wadden en haar tradities.

Het programma in een notendop

§  Vaartocht op de Waddenzee, UNESCO Werelderfgoed

§  Korte wandeling op de zandplaat onder begeleiding van Wadgidsen

§  Kokkels, mosselen en andere schelpdieren rapen

§  Smakelijk Waddenbuffet aan boord

§  Kennis over voedsel van het Wad en de Waddenkust

§  Een recept mee naar huis om thuis nog eens lekker na te genieten

Datum: donderdag 25 november 2023
Vertrek: 16:00 uur 
Duur tocht: 4 uren

Kosten: € 87,50 p.p.

Opstapplaats: de ms Silverwind ligt aangemeerd in de visserijhaven van Lauwersoog, tegenover Next Generation Shipyards, adres Haven 30, 9976 VN Lauwersoo

Vaart en eet u met ons mee? Aanmelden kan via: https://www.zeehondencentrum.nl/waddenbuffet-werelderfgoedcentrum/

Wanneer:
t/m 25 november
Prijsinformatie:
Vanaf € 87,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Eet WAD mee met het Werelderfgoedcentrum Waddenzee

tegenover Next Generation Shipyards
Haven 30
9976VN Lauwersoog
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten