Ga naar inhoud
MAP
nl

Wadlooptocht Ameland

Holwerd

Wil je één van Nederlands mooiste plekken ontdekken, een tocht maken over de bodem van de zee? Met Jan Kraster ga je met drie generaties ervaring het wad op. Wadlopen is sportief, grensverleggend en bovenal ontzettend leuk. Ga je mee naar Ameland?

Op de pier van de veerhaven van Holwerd begint de wadlooptocht naar Ameland.  Het begint met een stuk slik, het is flink doorstappen langs de landaanwinning-werken waarna we onze tocht over het wantij vervolgen. We komen enkele geulen tegen, het is afhankelijk van het weer en het getij hoe hoog het water hierin staat. Op sommige dagen kunnen we de geulen op kniehoogte doorwaden, op andere dagen kan het water tot aan de borst komen. Zorg er dus altijd voor dat alles in je tas goed waterdicht verpakt is.

De tocht naar Ameland is circa tien kilometer lang en duurt ongeveer drie uur. Als we aankomen op Ameland moeten we nog een half uur lopen naar het Noordzeestrand. Hier kunt u zich afspoelen in zee en omkleden. Hierna worden we met trekker en wagen vanaf het strand opgehaald en naar de strandopgang van Nes gebracht. Indien gewenst staan hier fietsen of een taxi voor u klaar.  Zie voor meer info prijzen.

Indien we gebruik maken van de wasplaats op de Kooiplaats is dit opgenomen in het tarief.
Gezien de zwaarte van het laatste stuk Wad richting Kooiduinen gaan we in de regel naar het Oerd en dan lopend naar het Noordzee strand

Informatie

Duur:     3 uur

Lengte: 10 kilometer 

Zwaarte:   Middelzware tocht

Kleding advies

Wadlopen kun je niet onvoorbereid gaan doen. Goede kleding en schoenen zijn zeer belangrijk, het beschermt tegen het ruige wad. Meer informatie over de juiste kleding vind je hier.

LET OP Wadlopen is sterk afhankelijk van weersomstandigheden. Daarom is het noodzakelijk dat de avond voor de tocht rond 20:00 contact wordt gezocht met de gids. Als er erg slecht weer wordt voorspelt kan het zijn dan de tocht bij voorhand wordt afgeblazen. Soms kan het gebeuren dat de voorspellingen goed zijn maar dat het weer de volgende ochtend plotseling omslaat. De gids kan dan alsnog beslissen dat er niet gelopen kan worden. Zie voor meer informatie 

Wanneer:
t/m 23 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 27,50
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlooptocht Ameland

Restaurant Land en Zeezicht
Grandijk 2
9151 AE Holwerd
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten