Ga naar inhoud
MAP
nl

Wadlooptocht Holwerd - Ameland

Dit evenement heeft al plaatsgevonden

Holwerd

Dijkstra Wadlooptochten organiseert verschillende tochten. Deze tocht naar Ameland vraagt een groot uithoudingsvermogen. Ben je toe aan een uitdaging en wil je tegelijkertijd genieten van het moois wat UNESCO Werelderfgoed te bieden heeft? Loop dan mee!

Wadlopen brengt je in een ongekend wijds landschap, op een moment dat de natuurelementen ons daar toelaten. Zij bepalen op het wad het levensritme en ieder die zich in dit getijdenlandschap wil begeven zal zich hier aan moeten aanpassen. Als je wilt wadlopen moet je dan ook in goede gezondheid zijn en over een behoorlijke conditie beschikken.

Deze Wadlooptocht naar Ameland vraagt een groot uithoudingsvermogen en dus moeten de deelnemers goed getraind zijn. Een groot deel van de tocht loop je over stevige zandbanken; maar ook passeren we de glibberige paadjes in de landaanwinningswerken, het kustdal dat meestal nog onder water staat, slikvelden waar je soms tot aan de knieën in wegzakt en er moeten een of meer geulen worden doorwaad.

Soms staat het water dan tot kniehoogte, maar het gebeurt ook wel dat we tot borsthoogte door het water moeten al of niet met behulp van een lang touw voor wat extra houvast in geval van sterk stromend water. De oversteken zijn altijd tochten waarbij van de wal naar het eiland wordt gelopen. Afhankelijk van het tijdstip van de wadlooptocht heb je vervolgens dus nog de rest van de dag op het eiland. Je kunt ook besluiten nog langer te blijven.

De vertrekplaats is vanaf de Parkeerplaats bij Restaurant Land- en Zeezicht in Holwerd.
Terug:    Per veerboot naar Holwerd

Zwaarte:    Zwaar. Goede conditie vereist                                                                                                                                                                                             
Afstand:    15 km
Duur:         4 uur (waarvan het eerste uur op wandelschoenen gelopen kan worden alvorens je het wad op gaat).

Let op: Ameland is de pittigste oversteek, zorg ervoor dat u gezond bent en dat uw conditie goed is. Mogelijkheid van vervoer over het strand met tractor/wagen naar Buren/Nes (niet in prijs inbegrepen), of wandelend over het strand of door de duinen in 1 à 2 uur naar Buren/Nes.

Kledingadvies

Tijdens het wadlopen kunt u het beste gekleed gaan in korte broek of zwembroek. T-shirts, truien en windjacks al naar gelang de weersomstandigheden dit vereisen. Zorg dus altijd voor voldoende kleding!
Sokken of surfsokken en HOGE gymschoenen zijn verplicht. Let op: draagt u niet te oude schoenen (kleding), die u anders reeds lang geleden zou hebben weggegooid! Ervaring leert dat oud schoeisel snel tot problemen leidt (verliezen van zolen), waardoor de deelnemer de tocht niet kan voortzetten. Meer informatie

LET OP: De avond voorafgaand aan de tocht dient u even te bellen over het doorgaan van de tocht. Ook vindt u informatie hierover op onze website, zie laatste nieuws. Let u vooral ook op het juiste verzameladres voor de door u geboekte tocht!

Wanneer:
t/m 30 september
Prijsinformatie:
Vanaf € 30,-
Afstand tot jouw locatie:

Hier vind je Wadlooptocht Holwerd - Ameland

Parkeerplaats Restaurant Land- en Zeezicht
Grandijk 2
9151 AE Holwerd
Plan je route

vanaf jouw locatie

Toon resultaten