Ga naar inhoud
MAP
nl

Arcadia

Friesland staat deze zomer in het teken van Arcadia. Een honderd dagen durende cultuurmanifestatie verspreid over de hele provincie. Arcadia barst uit haar voegen met lokaal en internationaal moois rondom de vraag ‘In wat voor wereld wil jij wonen?’. Die vraag stellen we aan jou, als voorouder van de komende generaties. Als toekomstig oerpake of oudtante.

Arcadia in Noordoost Friesland

Meer Arcadia in Friesland

Wandelende bomen

Honderd dagen lang kleurt steeds opnieuw een ander deel van de binnenstad van Leeuwarden groen. Er lopen namelijk meer dan duizend grote en kleine bomen door de stad. Dit ‘wandelende’ bos geeft de bomen – en daarmee de natuur – een stem: wat kunnen we leren van bomen en hoe kijkt het bos naar de mensenwereld? 

bosk

Bosk is overigens meer dan een indrukwekkende, bewegende kunstinstallatie. Het is een kunstproject dat met voorstellingen en exposities de aandacht vestigt op de noodzaak om anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. Van een zomerschool voor Leeuwarder wijken, een Bosk-journaal voor basisscholieren en een Fluistertuin vol inspiratie, tot een spetterende percussieshow en dansvoorstellingen die je van je sokken blazen.

Lees meer over Bosk

bezoek Arcadia en raak ontroerd, word blij, wees verbaasd, nieuwsgierig of zelfs boos. Verwonder je. Want al die belevingen dragen bij aan nieuwe ideeën.