Ga naar inhoud
MAP
nl

Benelux Tour 2021

Sportevenement in Noordoost Friesland

Wielrenfans opgelet!

Eind augustus start de Benelux Tour (voorheen Binck Bank Tour en Eneco Tour) in de regio Noordoost Friesland. Het is een 7-daagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland en vindt plaats tussen 29 augustus en 5 september 2021.

Op 29 augustus is de ploegenpresentatie in Dokkum. Deze is alleen toegankelijk voor genodigden. 30 augustus begint de eerste etappe (170 km) van de tour in Surhuisterveen (rond 13.00 uur) en ze finishen diezelfde dag in Dokkum (rond 17.00 uur). Het laatste 1,5 uur is live te volgen op tv. Mensen kunnen langs de route staan om te kijken, maar denk uiteraard wel om de 1,5 meter afstand. De tour is live te volgen via Sporza en Eurosport.

Bekijk hier de PDF versie van de Benelux Tour krant die in week 34 huis aan huis is bezorgd. 

Op deze pagina vind je meer informatie over dit sportevenement, de route en nevenactiviteiten die georganiseerd worden. Meer informatie over de hele Benelux Tour vind je op https://www.beneluxtour.eu/nl/

Informatie voor inwoners: wil je weten wanneer welke weg wordt afgezet? Houd dan de website van de gemeente in de gaten. Bekijk hier die van Achtkarspelen, Tytsjerksteradiel en Noard-East Fryslân. Hierbij alvast de doorkomsttijden per dorp. De weg wordt rond die tijd 15 tot 30 minuten afgezet. Houd hier dus rekening mee!

Paralympisch kampioen wielrennen (op 25-08 heeft hij in Tokyo weer goud gehaald) en Fries Tristan Bangma heeft de route al even verkend. Bekijk hier de video.

Welkom wielrenners hier aan het einde van de wereld!

Bekijk hier de route en alle kaarten

Toppers uit de profwereld - Wie doen er mee?

Er doen 25 WorldTour ploegen aan mee, die bestaan uit de beste wielrenners. Mathieu van der Poel staat nummer 1 in het algemeen klassement.

Welke profrenners doen er tijdens de editie van 2021 mee? Sowieso staan de volgende toppers aan de start:

  • Mathieu van der Poel
  • Tom Dumoulin
  • Mike Teunissen

En verder: Jasper Stuyven, Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Tiesj Benoot, Philippe Gilbert, Tim Wellens, Marc Hirschi, Søren Kragh Andersen, Jakob Fuglsang, Alexey Lutsenko, Mads Pedersen, Remco Evenepoel, Matej Mohoric, Filippo Ganna, Michael Mørkøv, Victor Campenaerts, Timo Roosen en Geraint Thomas.

Weten wie er nog meer meedoen? Houd dan de facebookpagina van de Benelux Tour in de gaten.

Nevenactiviteiten

  • 28 aug: Benelux Tour tocht (toertocht)

    In de sporen van de Benelux Tour. Twee dagen voordat de 1e etappe van de tour plaatsvindt kun je zelf al delen fietsen. Doe jij mee?

  • 30 aug: hang Fryske vlag uit

    De organisatie roept alle inwoners langs (en in de buurt van) de route op om op deze dag de (Fryske) vlag uit te hangen.