Ga naar inhoud
MAP
nl

Erop uit in de lente

Alle ruimte in Land in Friesland

Lente 2022

We kunnen er weer op uit; de wijde wereld in. Activiteiten, evenementen, musea bezoeken, feestjes. Genoeg in te halen! Al is dat natuurlijk onmogelijk, maar met onderstaande tips heb je de dagen zo vol!

En kids; jullie hebben natuurlijk je eigen pagina hier! En voor tieners hebben we de 10 mooiste Instaspots en Snapdecors!

Mooie culturele dingen spotten

Je gaat het pas zien als je het doorhebt, misschien geldt dat voor ons ook wel een beetje. Als het over cultuur gaat; die hebben we in overvloed! Over ons rijke -en arme!- verleden, zoals de adel, boeren, monniken en Wâldpyken. Van streekverhalen tot de geschiedenis van Dokkum en de scheepsramp van Moddergat. Wat voor nieuws leer jij over Friesland?

Cultuur in Friesland

Arcadia 2022

Leeuwarden-Fryslân was in 2018 Culturele Hoofdstad van Europa. Iedere drie jaar wordt er nu een feestje in het 'klein' gehouden. In 2022 Arcadia: van 7 mei t/m 7 augustus. Een 100 dagen durend cultureel programma, waarmee aandacht gevraagd wordt voor de toekomst van de mienskip (maatschappij), landschap en erfgoed. Het evenement moedigt ons aan om een goede voorouder te worden. Hoe geven we een beter Friesland en Europa door aan de generatie na ons?

Arcadia in Noordoost Friesland