Wadopera Peter Grimes

Wadliefhebbers, opgelet! Dit is een uniek, eenmalig evenement dat zich óp het wad afspeelt: de Wadopera van Peter Grimes. 10 t/m 24 september 2021 achter de dijk van Paesens-Moddergat in Friesland. Een verhaal over verlies en verraad in een klein vissersgemeenschap. En waar kan dat beter dan op deze buitenlocatie! Alle informatie over de opera vind je hier.

Ben je van plan om de opera te bezoeken? Op deze pagina vind je inspiratie voor een dagje, weekendje of weekje Noordoost Friesland. Van accommodaties, eetgelegenheden, tot activiteiten en andere evenementen in september 2021.

Wadopera acties - Vind hier speciale acties, arrangementen en kortingen (wordt bijgevuld)

Highlights bezoek Land in Friesland

Naast het bezoek aan de opera wil je de regio en haar highlights absoluut niet missen! De regio Noordoost Friesland heeft veel verscheidenheid. Alles wat je in een 'land' zou verwachten: stad, boerenland, zee en kust, bos en wijdsheid. Met recht 'Land in Friesland' dus, die volgens velen 'aan het einde van de wereld' ligt. We hebben zelfs onze eigen 'big 5', die nog geen half uur van elkaar rijden vandaan liggen. Elk met hun eigen cultuur en kenmerken. Bekijk hieronder onze tips die je niet wilt missen aan een bezoek aan de regio!

Waddenzee Unesco Werelderfgoed

Lopen op de bodem van de zee (wadlopen)

Coulissenlandschap nabij De Wedze in Twijzel in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Met een woudhuisje

Coulissenlandschap nabij De Wedze in Twijzel in Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden. Met een woudhuisje

© Marcel van Kammen

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden

Wandel door het Coulissenlandschap in Twijzel

© Theo de Witte

Elfstedenstad Dokkum

Verken de 7 highlights van de stad: Bonifatius, keerpunt, stadhuis en meer

Nationaal Park Lauwersmeer

Ontdek de sterrenhemel op de 'hemelplatforms' in dit Dark Sky Park

© Marcel van Kammen

Nationaal Park De Alde Feanen

Vaar langs de petgaten en geniet van de vergezichten

Overnachten

Hebben we je overtuigd om wat langer in de regio te blijven? Vind dan hier de mooiste accommodaties in het Waddengebied met Dokkum en Lauwersmeer. Maximaal 20 minuten rijden van Paesens-Moddergat, waar de opera plaatsvindt.

En... er is nog meer

Heb je je accommodatie geboekt en ben je van plan om (één van) de Big 5 te bezoeken? Maar wil je nog meer inspiratie? Kijk dan gerust rond op deze website.

  • Via de overzichtelijke kaart kun je specifiek op een locatie inzoomen waar je kunt eten/drinken, welke routes je kunt wandelen of fietsen en wat voor een andere (dagjes)activiteiten er te doen zijn in de omgeving.
  • Bekijk de evenementenkalender wat er naast de Wadopera nog meer in september 2021 georganiseerd wordt. (Wordt t.z.t. aangevuld)

Nog meer van de provincie Friesland ontdekken? Kijk dan op de andere regio websites:

Of kijk op www.friesland.nl voor inspiratie over de hele provincie en op www.visitleeuwarden.nl voor de hoofdstad Leeuwarden.

Bekijk hier alle activiteiten van de regio