WARTEN – Nationaal Park De Alde Feanen is van 25 tot en met 27 mei met Vier de Alde Feanen de hoofdlocatie van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature. Prinses Irene opent bij Activiteitenboerderij De Wartenster het evenement op vrijdag 25 mei om 16.00 uur.
Daarna houdt bijzonder hoogleraar ecologie en filosofie Matthijs Schouten een lezing. Publiek is hierbij van harte welkom! Deelnemers kunnen optioneel nog deelnemen aan een bijzonder driegangenmenu dat bereid is met streekproducten en overnachten midden in de natuur. Beide zijn onderdeel van Ontwakend Landschap, wat weer onderdeel is van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân 2018.

Voor de opening en lezing wordt van de deelnemers een bijdrage van 10 euro gevraagd ten behoeve van Stichting NatuurCollege van Prinses Irene. Het diner en de overnachting kost respectievelijk 32,50 en 116 euro.

Voor het openingsprogramma op vrijdag 25 mei is aanmelding noodzakelijk. Dat kan via de website van Nationaal Park De Alde Feanen: https://www.np-aldefeanen.nl/opening-vier-de-alde-feanen-2018/ .

Hele weekend gratis activiteiten

Gedurende Vier de Alde Feanen zijn er overal in het natuurgebied gratis activiteiten te doen. Zo is het onder andere mogelijk om een huifkartocht te maken, kunnen deelnemers een GPS-sloepentocht doen of een eigen pizza gaan maken. Ook is er een boerenmarkt in Museum Warten en kan men op verschillende plaatsen gaan nachtvaren. Het gehele programma is te vinden in de programmakrant.

Foto: Marcel van Kammen

Comments

Meer nieuws

Zomervakantie Friesland 2018: weekplanner 15 t/m 21 juli

12 juli 2018

Waar het noorden nog moet wachten op haar vakantie, kan het zuiden en midden van Nederland…

Lees meer
Blogs

Zomervakantie Friesland 2018: weekplanner 7 t/m 14 juli

5 juli 2018

De hele zomer zetten we per week de leukste uitjes, evenementen of dagactiviteiten voor je op…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht