Het was een raadsel: wij plaatsten vlaggen en ze verdwenen even snel weer. Ze kwamen terecht op prachtige landingsplekjes, van die plekken waar je graag komt. En een aantal mensen wilden die plekjes wel delen met ons door een foto in te sturen. De prijswinnaar verklapte ons haar plekje en we hebben hem uiteraard voor jullie op de foto gezet.

De trouwbrug

13 jaar geleden werden er de trouwfoto’s gemaakt: op het houten bruggetje  op het fietspad dat van de Zomerweg naar Hurdegaryp loopt. Koeien op de achtergrond, prachtige coulissen en een meanderend slootje lands de klinkerweg. Terwijl we er staan zien we verderop 2 meiden met hun pony’s zonder zadel lekker over het pad  “toffelen”.  Dus wat ons betreft ook een prima fietsroute om eens te landen! Je vindt het bruggetje op de Zomerweg, vlak voor de afslag naar de Suwaldsterwei en vlak bij de Flappefeart.

 Vlaggen in Land in Friesland

In aanloop naar de campagne “Land waar je landt” werden in maart zo’n 85 vlaggen geplant in de regio. Ze werden veel gezien, maar verdwenen ook op grote schaal. Een mooie aanleiding voor een fotowedstrijd om uit te vinden of de vlaggen op mooie andere plekken in de regio terecht zijn gekomen. Alie Haisma maakte de winnende foto.

 

Landingsplekken

Op de dijk bij Marrum, op prachtige plekjes rond Burgum, in de toren van de Schierstins, zo maar een paar van die plekjes waar mensen landen. Heb jij ook zo’n bijzondere plek in onze regio die anderen eens zouden moeten bezoeken?  Stuur ons dan eens een foto, bijvoorbeeld via Facebook of Instagram!

 

                                                                     

Comments

Meer nieuws

Dagje uit in Friesland voor volwassenen

19 september 2019

Tips voor wat te doen met kinderen als je in Friesland bent, die zijn er meer…

Lees meer
Blogs

Leuke buitenactiviteiten voor kinderen in Friesland

18 september 2019

  Friezen zijn de gelukkigste mensen van Nederland. Wij denken zelf dat een van de redenen…

Lees meer

Nieuwsoverzicht