Nee, geen wadlópen maar wadwándelen. Het stukje wad dat je wandelt in dit gebied, is onderdeel van het Friese kustpad dat loopt van Stavoren tot Lauwersoog, wat weer deel uitmaakt van het Nederlandse kustpad dat begint in Zeeland en tot aan de grens met Duitsland loopt. En dát is weer onderdeel van de Europese ‘North Sea Trail’, oftewel een kustpad dat ook langs Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Engeland loopt. Hoe groots is het gevoel om daar een deel van te kunnen lopen? Dat moet je als wandelaar meegemaakt hebben!

Via de website www.wandelnet.nl kun je de totale route downloaden | Start vanuit Lauwersoog en volg de wit/rode bordjes met LAW (Lange Afstands Wandelen) | Het is handig om eten en drinken voor onderweg mee te nemen | Sommige trajecten langs de zeedijk zijn niet toegankelijk voor (aangelijnde) honden.

Bezienswaardigheden

Vergezichten vanaf de oude zeedijken, buitendijks kweldergebied Noarderleech bij Hallum, de dijktempel van Marrum, terpdorpen Ferwert en Hegebeintum en hier en daar loslopende schapen.