Nationaal Park De Alde Feanen maakt zich op voor Vier de Alde Feanen, onderdeel van het landelijke natuurfestival Fête de la Nature van 25 tot en met 27 mei 2018. Gedurende dit weekend zijn er in het natuurgebied tal van gratis activiteiten te ondernemen waarmee de bezoekers de natuur kunnen beleven. Ondernemers uit Earnewâld, Grou, Warten, Oudega en De Veenhoop openen hiervoor gezamenlijk hun deuren. Omdat Nationaal Park De Alde Feanen dit jaar hoofdlocatie van het festival is komen Prinses Irene, aanjager van Fête de la Nature, en Matthijs Schouten vrijdag 25 mei naar Warten om het festival te openen.

Activiteiten vrij toegankelijk

Tijdens Vier De Alde Feanen is het mogelijk om met een huurfiets de regio te verkennen, kunnen bezoekers een huifkartocht maken in de regio Oudega, een bezoek brengen aan een boerderij, met een sloep of een praam gaan nachtvaren, een zeilclinic volgen of een GPS-sloepentocht doen. Ook kunnen bezoekers een wandeling maken door De Kraanlannen of met een kruidenvrouw op pad, een wolworkshop volgen, een boerenmarkt bezoeken en luisteren naar verhalen over de geschiedenis van het Nationaal Park in It Skûtsjemuseum, de Oudheidkamer Oudega of Museum Warten. Kinderen kunnen onder andere zelf hun eigen pizza maken, klimmen op een klimmuur of survivallen op een survivalbaan. Daarnaast biedt IVN Friesland (natuur)spelletjes voor kinderen aan. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk.

Vier de Alde Feanen valt bovendien samen met de Turfrace Smallingerland en de open dag van Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld. Verder is de opening van het festival gekoppeld aan het Leeuwarden-Fryslân 2018 project ‘Ontwakend Landschap’. Het gehele programma is te vinden in de programmakrant, welke te vinden is via de website www.np-aldefeanen.nl. Voor sommige activiteiten is opgave vereist.

Foto: B&B Justjesoars

Comments

Meer nieuws

Museum ’t Fiskershúske open in de kerstvakantie

18 december 2019

Museum ’t Fiskershúske in Moddergat is in de kerstvakantie van 21 december tot en met 4…

Lees meer
Nieuws

Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden heeft er 24 gastheren bij

16 december 2019

Recreanten laten steeds vaker de aanwezigheid van natuur in de omgeving meewegen in de keuze voor…

Lees meer
Nieuws

Nieuwsoverzicht