Ontdek Friesland met het gezin

Met het gezin op vakantie in Friesland? Goed idee! Friesland is de perfecte uitvalsbasis voor een gezellige familievakantie. Overal vind je leuke kindvriendelijke accommodaties en gave uitjes voor het hele gezin. Trek met het gezin de natuur in, neem je kids mee het water op of ga kamperen op een van de gezellige familiecampings. Een vakantie in Friesland met kinderen is echt een aanrader!

Dagje weg in Nationaal Park De Alde Feanen

In het hart van Friesland ligt Nationaal Park de Alde Feanen. Dit waterrijke gebied kun je het beste verkennen vanaf het water. Met een kano of sloep ontdek je de mooiste plekjes die je te voet niet kunt bereiken. Rondom het park zijn verschillende bedrijven die zeilboten, kano’s, supboards en sloepen verhuren. Of leer zelf Skûtsjesilen!

De Alde Feanen voor kinderen

Ook op het vaste land van het Nationaal Park zijn tal van activiteiten voor jong en oud. Kinderen kunnen op ontdekkingstocht in het Pettebosk. Dit speelbos is een moerasgebied in het klein met veel water, bruggetjes en een speelveld voor kinderen. Door het hele gebied lopen voor iedere leeftijd rugzakroutes, zoals het Otterpad en Kikkerpad. De kinderen speuren het gebied af naar routepaaltjes en voeren daar opdrachten uit zoals waterbeestjes vangen, roofvogels spotten en spoorzoeken. De rugzakroutes zijn te huur bij het bezoekerscentrum. Voor de oudere kinderen is er een uitdagende survivalbaan. Even bijkomen van al die inspanning? In de levendige dorpen rondom het natuurgebied vind je veel leuke winkels en gezellige terrasjes. Kortom: een vakantie in Nationaal Park de Alde Feanen is een vakantie voor jong en oud!

Er op uit in De Alde Feanen

  • Ga langs bij het Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen in Earnewâld. Een goede start voor je vakantie! Hier kun je alvast het gebied verkennen. In de doe-en beleeftuin kunnen kinderen lekker spelen en ontdekken.
  • It Fryske Gea organiseert elke week verschillende (jeugd)activiteiten. Kijk op deze kalender van het park wanneer welke excursie plaatsvindt.
  • Spot jij de big five? Nee, er lopen hier geen olifanten, neushoorns, leeuwen, luipaarden en buffels. Wél otters, reeën, roerdompen, aalscholvers en ooievaars. Ga op safari door het moerasgebied!
  • Huur eens een sloep of kano en ga op pad met Freek Vonk! Beluister tijdens het varen de audiotour; Freek vertelt je de leukste weetjes over de natuur in het park.
  • Huur een fiets en ontdek via de pontjesroute het park.

Benieuwd wat anderen er van vinden? Reiswijzer geeft 10 tips van activiteiten in Nationaal Park De Alde Feanen met kinderen. Ook Gezin op Reis is langs geweest en vertelt je de mooiste plekjes met kinderen in dit artikel.

Lees hier meer over Nationaal Park de Alde Feanen of over watersport in Friesland. De foto bovenin is van fotograaf Fonger de Vlas.

Slapen in een vakantiehuis of op een camping

Wil je een watersportvakantie boeken in Nationaal Park de Alde Feanen? Hier kun je slapen:

Activiteiten in De Alde Feanen

Heeft u al een accommodatie, maar zoekt u een leuke activiteit? Deze bedrijven maken uw vakantie onvergetelijk:

Wist je het prachtige Nationaal Landschap Noardlike Fryske Wâlden vlakbij is? Hier kun je heerlijk wandelen!

Onderstaande kaart toont alle restaurants, activiteiten en accommodaties rondom Nationaal Park De Alde Feanen.