Het is meivakantie! Heb jij al plannen voor de komende week? In deze weekplanner geven we je tips voor de tweede week van de vakantie (6 tot en met 13 mei). Kijk voor een totaaloverzicht van alle evenementen in Noordoost Friesland op de evenementenpagina. Fijne meivakantie!

Zondag 6 mei – Geniet van het mooie weer en ontdek de natuur

Een mooie dag om te genieten van al het moois wat Friesland te bieden heeft. Ontdek de Friese Wadden, het Terpenland, Dokkum, de Friese Wouden en de Friese Meren. Kijk op de website voor de leukste er-op-uit activiteiten. Tip: bekijk hier de top vijf gratis uitjes. Welke buitenactiviteiten ga jij ondernemen?

Maandag 7 mei – Bijtjes kijken, horen en …. proeven?

Hortus van Fryslân De Kruidhof in Buitenpost heeft, naast de grootste botanische collectie heilzame kruiden, ook een Oratorio of One Million Souls. Een kunstzinnige koepel waarin je als bezoeker kunt lopen en vervolgens ondergedompeld wordt in ‘bijenmuziek’. Je bevindt je als het ware middenin een hommelkast. Check de website voor meer info.

Foto: Kruidhof

Dinsdag 8 mei – Start van de 11-Stedentocht varianten

Vandaag start de 11-Stedenwandeltocht! Aanmelden kan niet meer maar de wandelaars aanmoedigen en genieten van de gezellige sfeer kan altijd! Klik hier voor de route en info. Deze week is de start van meerdere 11-Stedentocht varianten in mei zoals; een skeelertocht (10 mei) een roeimarathon (11 mei), een steptocht (20 mei) of een fietstocht of solextocht (21 mei). Kijk hier voor meer info en alternatieven.

Woensdag 9 mei – Er op uit naar de Friese Meren?

De Alde Feanen is een prachtig gebied waar je de natuur op allerlei verschillende manieren kunt ontdekken. Te water, te voet of op de fiets. Klik hier voor de verschillende routemogelijkheden of start je dag bij het Bezoekerscentrum in Earnewâld.

Donderdag 10 mei – Wâldpop 2018

Het festivalseizoen is geopend! Op deze Hemelvaartsdag vindt de 8e editie van het Wâldpop festival in Burgum plaats. Voetjes van de vloer en los! Toch wat rustiger aan? In Buitenpost is van 10.00 tot 17.00u weer de jaarlijkse vlooienmarkt en braderie.

Foto: Wâldpop Burgum

Vrijdag 11 mei – Proef het boerenleven

Altijd al willen weten hoe de koeien gemolken worden en waar ze slapen? Tussen 10:00 en 16:00 uur opent de familie Kinderman in Aldstjerk de staldeuren van hun boerderij, tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Jong en oud kan van alles leren over de boerderij of je kunt meedoen aan de verschillende andere activiteiten op het erf. Interesse? Meld je aan via de website.

Foto: Campina

Zaterdag 12 mei – Fiets mee voor het goede doel!

Lionsclub Dokkum-Bonifatius organiseert vanaf 08.00 uur een fietstocht rondom het Lauwersmeer voor het goede doel. De tocht voert langs een prachtig stuk Nederland: Werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. Er kan gekozen worden voor 2 afstanden: 65 km en 100 km. De opbrengst van de fietstocht gaat naar Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Noordoost-Friesland.

Zondag 13 mei – Moederdag maar dan anders

Je moeder een keer op een andere manier in het bekende zonnetje zetten? Dat kan deze dag bij De Schreiershoek in Oostrum. Zij serveren verschillende hapjes/tapas speciaal voor moederdag. Na afloop ontvangen de moeders een tas met leuke cadeautjes. Reserveren is verplicht.

Foto: Schreiershoek

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Lisette Grasmeijer, werkzaam als regiomarketeer bij Stichting RegioMarketing en Toerisme. Foto’s zijn van Stichting RMT of gemaakt door Marcel van Kammen, tenzij anders vermeld.

Comments

Meer nieuws

Racoon schittert op Admiraliteitsdagen 2019

20 maart 2019

  De Zeeuwse band Racoon schittert op het podium van de Admiraliteitsdagen van 2019. Dat is…

Lees meer

Leer van de kruidenvakvrouw

19 maart 2019

Leer van de kruidenvakvrouw NOARDBURGUM – Kruidenvakvrouw Tjitske Postma geeft in de maand april een aantal…

Lees meer

Nieuwsoverzicht