Het jaar eindigt, maar de Kerstvakantie loopt nog even door. In deze gezellig drukke tijd is er zo veel te doen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Geen zorgen! Wij hebben de leukste tips voor je verzameld zodat jij het jaar goed kunt beginnen. Noflik Nijjier!

Zondag 31 december – Carbid schieten

Traditiegetrouw wordt er op veel plaatsen in Friesland carbid geschoten. Als je het oude jaar knallend wilt afsluiten, moet je daar zeker naar toe. Voor tijden en de dichtstbijzijnde locatie kijk je in de activiteitenkalender of ga je gewoon op het geluid af.

Tijd: overdag
Locatie: o.a. Hurdegaryp, Oentsjerk, Sumar, Burgum, Mûnein, Sumar, Jistrum, Eastermar, Aldstjerk, Tytsjerk, Suwâld, Gytsjerk, Noardburgum
Entree: gratis

Maandag 1 januari – UNOX Nieuwjaarsduik

Voor iedereen die na een feestelijk Oudjaar toch fris aan 2018 wil beginnen is er de UNOX Nieuwjaarsduik bij Paviljoen de Leyen in Rottevalle. Ook in de volgende dorpen kun je een duik nemen: Aldtsjerk, De Westereen, Dokkum, Feanwâlden, Kollumerzwaag en Surhuisterveen. Klik hier voor meer informatie

Tijd: 14:00 (aanmelden tot 13:30, warming up om 13:45)
Locatie: Paviljoen de Leyen, Bildreed 3, 9221 SJ Rottevalle
Entree: gratis

Dinsdag 2 januari: Varen bij volle maan door de Alde Feanen

De gezellige drukte laten we achter ons, de nachten worden weer stil. Geniet van de rust en de natuur van de Alde Feanen tijdens een vaartocht in het licht van de volle maan.

Tijd: 19:00 uur
Locatie: Bezoekerscentrum Nationaal Park De Alde Feanen, Koaidyk 8, 9264 TP Earnewald
Entree: €5 voor leden van Fryske Gea. €8 voor niet-leden. Korting voor kinderen t/m 12 jaar.

foto van It Fryske Gea

Woensdag 3 januari: Schaatsen in Esonstad

Kun je niet wachten om de schaatsen onder te binden? Bij Esonstad hoeft dat niet, daar kun je ook zonder vorst terecht op een kunststof ijsbaan. Geniet alvast van winterse sferen. Inclusief koek en zopie!

Tijd: 14:00 – 16:00
Locatie: Waeghplein, Esonstad, 9133 DV Anjum
Entree: €3 per uur, inclusief schaatsen

Donderdag 4 januari: Oudhollandse spelletjes bij het Ot en Sienmuseum

Leuk voor alle leeftijden! Spelletjes uit de tijd van Ot en Sien. Wie gaat er voor de winst? Opa met al zijn ervaring of misschien toch één van de kleinkinderen met hun jeugdig enthousiasme? Plezier gegarandeerd!

Tijd: 13.30 – 17.00
Locatie: Museumboerderij Ot en Sien, Jan Binneslaan 84, 9231 CC Surhuisterveen
Entree: € 5,50. Kinderen (4 t/m 12 jaar) € 3,00

foto van www.museum-otensien.nl

Vrijdag 5 januari: Wadwandelen

Nee, geen wadlópen maar wadwándelen. Na alle drukte van de afgelopen dagen is het heerlijk om je hoofd te legen en vooruit te kijken naar dit nieuwe jaar. Laat de frisse wind door je gedachten waaien terwijl je geniet van het uitzicht vanaf de oude zeedijken.

Locatie: Waddenkust

Zaterdag 6 januari: Theatervoorstelling de Drakentemmer

De theatervoorstelling de Drakentemmer gaat over een eiland waar kleur niet meer bestaat. Alles is zwart wit! Kinderen worden met woorden, liedjes en tekeningen meegenomen in een spannend verhaal over vriendschap en jezelf durven zijn.

Tijd: 15.30
Locatie: De Pleats, Schoolstraat 82, 9251ED Burgum
Entree: €7,50 (inc. consumptie)

foto van Valenthijn Productiehuis

Zondag 7 januari: binnen spelen!

Friesland heeft ook genoeg overdekte speelplaatsen. Ideaal bij slecht weer. Leef je de laatste dag van de vakantie nog eens flink uit bij Sanjesfertier in Feanwâlden, Bombi in Dokkum of bij Jonas en de Walvis in Sumar.

Sanjesfertier: De Sânjes 4, 9269 HA Feanwâlden
Bombi: Koophandel 4, 9101WZ Dokkum
Jonas en de Walvis: Solcamastraat 30, 9262 ND Sumar

foto van www.jonasendewalvis.nl

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Martijn Roolvink, werkzaam als regiomarketeer bij Stichting RegioMarketing en Toerisme. Foto’s zijn van Stichting RMT of gemaakt door Marcel van Kammen, tenzij anders vermeld.

 

Comments

Meer nieuws

Wellness in Friesland

7 januari 2019

We hebben het tegenwoordig allemaal druk met werken, het huishouden, kinderen, sociale contacten onderhouden, enzovoort. Wat…

Lees meer
Blogs

Winter in Friesland, wat te doen?

3 januari 2019

Winter in Friesland. Waar denk je dan aan? Natuurlijk denk je dan aan schaatsen, of ‘reedride’,…

Lees meer

Nieuwsoverzicht