We hebben het tegenwoordig allemaal druk met werken, het huishouden, kinderen, sociale contacten onderhouden, enzovoort. Wat is het dan heerlijk om eens even helemaal niks te doen. En waar kan dat beter dan in Friesland? Wij geven je tips voor Wellness in Friesland, oftewel: ontspannen waardoor je weer nieuwe energie krijgt!

Ontspannen bij de Leeuwerikhoeve

Bij wellness denk je al snel aan een dagje sauna. Daarvoor is Thermen & Beauty Leeuwerikhoeve in Burgum een aanrader. Dit wellnesscentrum – met veel verschillende sauna’s – is gelegen aan de Centrale As, dus goed bereikbaar. Ook bij minder mooi weer zijn de Friese wolkenluchten prachtig om te zien vanuit de panoramasauna. De loungeruimte is verbonden aan het restaurant. Hier serveren ze Fryske sûkerbôle bij de koffie.

Uitwaaien aan de Waddenzee

Om je hoofd leeg te maken is het beste medicijn misschien wel: uitwaaien aan de Waddenzee (staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst!). Geniet van het geweldige uitzicht op de zeedijk bij Paesens-Moddergat, Wierum of Holwerd. Hier kun je heerlijk wandelen, met de kop in de wind, schelpen zoeken of vogels spotten.

Tijd voor bezinning: bezoek de stoepa

Uniek in Noord-Nederland is de Boeddhistische stoepa in Hantum. Een stoepa is een soort toren die volgens de Boeddhistische traditie de positieve krachten van een land – vrede, liefde en harmonie – stabiliseert en vermeerdert. Je bereikt de kleurrijke tempel via de Stoepaweg, een smal landweggetje. Een mooie plek om even helemaal zen te worden en tot bezinning te komen.

Overnachten middenin de natuur

Om echt te onthaasten en los te komen van de dagelijkse routine is het verstandig om te overnachten in Friesland. Dat kan op bijzondere plekken, zoals in een natuurgebied, in het bos, in een bedstee, vissershuisje of op een boot. De keuze is reuze, zie deze eerdere blog.

Sluit af met een High tea

Tot slot: om als herboren terug te komen van je wellnessvakantie in Friesland geven we je nog één laatste tip: Sluit je vakantie af met een high tea. Nergens anders wordt er bij een high tea zoveel zorg en aandacht besteed aan de lekkernijen en de sfeer als in Friesland. Pure ontspanning. Zoek hier een leuke high tea uit die bij jou past.

Blog door Klasina van der Werf
Klasina woont en werkt in Ee. Ze heeft twee kinderen en schrijft regelmatig een artikel voor eropuitinfriesland.nl. Schrijven is haar passie. Haar twee dochters en de regio Noordoost-Friesland zijn de meest belangrijke inspiratiebronnen voor haar werk.

Comments

Meer nieuws

Winter in Friesland, wat te doen?

3 januari 2019

Winter in Friesland. Waar denk je dan aan? Natuurlijk denk je dan aan schaatsen, of ‘reedride’,…

Lees meer

Wat te doen in december in Friesland?

30 november 2018

Kerst is wat de klok slaat in december. Maar hou je nou he-le-maal niet van al…

Lees meer
Blogs

Nieuwsoverzicht