Waar het noorden nog moet wachten op haar vakantie, kan het zuiden en midden van Nederland al genieten van haar vrije dagen. Friesland is de perfecte uitvalsbasis voor een gezellige vakantie. In deze weekplanner nemen we je mee in de activiteiten in het gebied. Er is voor ieder wat wils!

Voor een overzicht van alle activiteiten, klik hier.

Zondag 15 juli: Waterspektakel in Earnewâld

Op zondagmiddag wordt in Earnewâld een wedstrijd ‘skoske-rinnen’gehouden. De Ringvaart in Earnewâld ligt vanaf 14.30 uur vol ijsschotsen: in dit geval surfplanken. En dat midden in de zomer! De uitdaging is om droog de overkant te bereiken. Komt allen, als deelnemer, of als toeschouwer, want dit kan een hilarisch spektakel worden!

Deelname is gratis. Er is een klasse tot twaalf jaar en daarna twaalf jaar en ouder. Het parcours start bij het toeristenbureau. Opgave vooraf voor deelname is niet nodig, dit kan ter plaatse door aanmelding bij de organisatie van het evenement IJsclub Lyts Bigjin.


Foto van www.earnewald.nl

Maandag 16 juli: Een goed begin van de week

Vind je het ook zo heerlijk om in de vakantie buiten de deur te ontbijten? Dat kan in Noordoost-Friesland op meerdere plekken. Je kunt kiezen uit een ontbijt gemaakt van luxe huisgemaakte producten tot een uitgebreid buffet. We zetten vijf locaties voor je op een rijtje.

Tip: Neem in de middag eens een kijkje in Dokkum! Dokkum is een kleine stad met een grote geschiedenis en ruim winkelaanbod. Geniet van de unieke boetiekjes, de gezellige stad en haar terrasjes.

Dinsdag 17 juli: Workshop natuurfotografie

Altijd al meer willen weten over fotografie? Hoe zit het bijvoorbeeld met perspectief of hoe creëer je extra diepte? Wil je leren fotograferen vanuit een heel andere hoek dan je gewend bent voor verrassende foto’s? Kom dan op dinsdag 17 juli naar de workshop natuurfotografie in de Rinsma Pôlle.

De start is om 19.30 uur bij de van Sytsmaweg 30, 9114 RW in Driesum. De kosten bedragen €3 per persoon. Informatie en opgave: Betty Kooistra, excursieleider, 0511-463681.

Woensdag 18 juli: Zelf Skûtsjesile

Elke woensdag in de zomer kun je in Earnewâld zelf de zeilen hijsen, achter het roer staan of de zwaarden bedienen van een skûtsje. Allemaal onder toeziend oog van de gediplomeerde schipper en zijn maat. Verzamelen en opstappen bij het pontje ‘Hin en Wer’ in Earnewâld.

Er wordt gevaren bij een minimaal aantal van 10 personen. Zwemvesten zijn standaard aanwezig. Er kan om 10.00, 13.00 en 19.00 worden gevaren. Prijs is €12,50 p.p. Jonger dan 12 jaar? Dan betaal je €10.

Donderdag 19 juli: Vogelexcursie

Birding Holland organiseert op donderdag 19 juli een instapexcursie over het rijke vogelleven rond het Lauwersmeer. Tijdens de excursie nemen ervaren gidsen je mee naar de beste vogelspotplekken in het gebied. Wie weet spot jij een blauwborst, baardman, havik of zelfs de imposante zeearend.

De avondexcursie (18.30 – 21.30 uur) vertrekt in Ezumakeeg bij de vogelkijkhut. De kosten per persoon zijn €15,- kinderen betalen €10,-.

Vrijdag 20 juli: Music night bij de Lauwers

Op vrijdagavond is aan het riviertje ‘De Lauwers’ in Gerkesklooster het muziekspektakel ‘Musicnight@de Lauwers’. Het betreft een muziekavond voor jong en oud. Brassband Gloria Deï treedt samen met de Friese feestband Exposure op. Van evergreens tot pop-klassiekers en feestnummers.

Locatie: Oosterboeren 8 in Gerkesklooster. Tijd: vanaf 21.00 uur. Entree is €5 p.p.

Zaterdag 21 juli: Paardenweekend op de Sumarreheide

Paardenliefhebber? Vanaf donderdag 19 juli tot en met zaterdag 21 juli kunt je je hart ophalen tijdens de Hynstedagen Tytsjerksteradiel op de Summarreheide bij Sumar en Garyp. Al 20 jaar een groots Fries paardensportevenement in Fryslân met een afwisselend programma van keuringen, tuigrubrieken, kampioenschappen, avondconcours en geweldige shows.

De Hynstedagen beginnen op donderdag 19 juli. Het zaterdagprogramma start om 08.00 uur. Entree is gratis.

Elke vakantie schrijven we weekplanners met de leukste activiteiten van de week, afgestemd op het weer en het aanbod. Deze blog is geschreven door Monique Hamersma, werkzaam als regiomarketeer voor Noordoost Friesland. Foto’s zijn gemaakt door Marcel van Kammen of van Stichting RMT, tenzij anders vermeld.

Comments

Meer nieuws

Weekplanner: 23 februari t/m 3 maart 2019

19 februari 2019

Het is nog steeds vakantie! Het perfecte moment om eens goed te ontstressen. Bezoek een leuke…

Lees meer

’t Ailand: Agenda workshops & tochten 2019

18 februari 2019

Datum Start Duur Activiteit Prijs volw Prijs t/m 12jr zo 3 mrt 19 11:00 6 uur…

Lees meer
Evenementen

Nieuwsoverzicht