Direkt zum Hauptinhalt

Yms Wolatelier

Zwaagwesteinde

Een creatief expositiewinkeltje waar je alles vindt voor je zonnekindpoppen, wandkleden en jaartafels.

Hier schon mal ein Vorgeschmack

Graag wil ik me aan jullie voorstellen: Mijn naam is Ymkje Koudstaal, getrouwd en moeder van 3 kinderen. Naast het gezin vind ik het zomers leuk om te zeilen en ben ik in de winter lekker druk met handwerken. Voordat ik met cursussen ben begonnen, ben ik van beroep altijd onderwijzeres geweest. Na het werken op een basisschool en een middelbare school, kwam ik ongeveer vijftien jaar geleden in aanraking met zonnekindpoppen, jaartafels en wandkleden.

Om ook anderen enthousiast te maken voor deze hobby, ben ik begonnen met het geven van cursussen in het creatief werken met schapenwol. Zoals het maken van zonnekindpoppen, het vilten van wol en het maken van schilderijen van sprookjeswol. En het blijft voor mij steeds een uitdaging voor mij om steeds nieuwe ontwerpen te bedenken en uit te voeren, met name voor de jaartafels. Wij wonen in Zwaagwesteinde, een dorpje in de kop van Friesland vlakbij Dokkum.

De meeste cursussen worden daar en in de omgeving gegeven, maar sinds een aantal jaar geef ik ook in andere gebieden van Nederland cursus. Al met al is deze hobby uitgegroeid tot een klein "bedrijfje" en vorig jaar september kon ik mijn eigen expositiewinkeltje openen. In dit winkeltje kun je kennismaken met deze leuke hobby, inspiratie opdoen voor thuis en van alles rond deze hobby aanschaffen.

Afstand tot jouw locatie:
Zeige Suchergebnisse