Direkt zum Hauptinhalt
Karte

Rustpunt Túnwille

Warfstermolen

Op de grens van Friesland en Groningen, tegen Nationaal Park Lauwersmeer ligt het kleine dorp Warfstermolen. In een woonboerderijtje aan de Warf 1 wonen Kees van der Slijk en Douwtsje Lawerman met hun beide dochters. Hier treft u ook Rustpunt Warfstermolen...

Op de grens van Friesland en Groningen, tegen Nationaal Park Lauwersmeer ligt het kleine dorp Warfstermolen. In een woonboerderijtje aan de Warf 1 wonen Kees van der Slijk en Douwtsje Lawerman met hun beide dochters. Hier treft u ook Rustpunt Warfstermolen aan. In het verleden was hier een veeteeltbedrijf gevestigd. Het boerderijtje en de stal worden door ons niet meer actief gebruikt, maar  hobbymatig. We hebben enkele schapen, een konijn en kippen, waaronder Barnevelder Krielen. Voor het woongedeelte staan oude leilindes van meer dan 90 jaar oud. Deze beeldbepalende bomen staan op de lijstwaardevolle bomen die het college van B en W van de voormalige gemeente Kollumerland c.a. op 14 juni 2011 definitief heeft vastgesteld. Op de plaats waar vroeger een toilet was in de stal hebben we een sinds 2019 een toilet voor onze bezoekers gerealiseerd geheel in stijl van het voormalige buthûs.

Douwtsje houdt erg van tuinieren en heeft de tuin opengesteld voor publiek. Rondom ons woonboerderijtje zijn borders op kleur aangelegd. Vaste planten, eenjarigen, struiken en heggen van haagbeuk zorgen samen voor een aanstekelijk geheel. De groententuin bestaat uit elf vierkante meter bakken. Van de kas wordt volop gebruikt gemaakt. Na het zaaien van eenjarigen word deze gebruikt voor o.a. tomaten, komkommers en paprika’s.De fruitbomen zorgen jaarlijks voor een flinke oogst.

Voor een klein bedrag kunnen er vasteplanten, eenjarigen en kruiden gekocht worden.

In de schuur kan een kopje thee of koffie gezet worden. In de tuin zijn diverse zithoekjes, maar ook in de authentieke schuur is het goed toeven. Veel bezoekers en voorbijgangers maken hier dankbaar gebruik van.Tot slot is er een minibieb met tuintijdschriften en tuinzaden.

U bent van harte welkom bij Rustpunt Warfstermolen

Meer informatie over rustpunten in o.a. Friesland is te vinden op www.rustpunt.nu.

Afstand tot jouw locatie:

Hier finden Sie Rustpunt Túnwille

De Warf 1
9852 TK Warfstermolen
Route planen

vanaf jouw locatie

Zeige Suchergebnisse